PIJNACKER
tel. 015-3694518

Opstelling: Orlando, Sander, Thomas L., Stijn (Edward),  Jordy (Amar), Bas, Gerben, Emre, Joey Z., Thomas V. en Rick

In deze competitie ontlopen de ploegen elkaar niet veel. Alleen Oliveo staat boven de rest van de ploegen en bungelt Full Speed ergens onderin. Als je naar de uitslagen ook gaat kijken zijn het kleine verschillen en iedereen kan van iedereen winnen.

Ook deze wedstrijd tussen DSVP en DHL. 2 punten verschil op de ranglijst en dat was ook in het spel te zien. Twee gelijkwaardige ploegen die beiden voor de overwinning aan het strijden waren. DSVP moest aantreden zonder de met vakantie vierende Rutger en Robert en de geblesseerde Joey v W. en de geschorste Edo.

De trainers hadden voor deze wedstrijd de tactiek iets aangepast en werd nu in de 4-3-3 opstelling gespeeld. In het begin wat onwennig, want met bijna een geheel nieuwe achterhoede was dat een klein stukje zekerheid in brengen. Lopende de wedstrijd kreeg DHL iets meer de overhand. Vanuit een lange trap van de keeper kon Sander de bal niet onder controle krijgen en had de linkerspits van DHL een vrije doorloop. 0-1. DSVP liet zich gelukkig niet uit het veld hierdoor slaan en zocht via behoorlijk samenspel geregeld gevaar voor het doel van DHL, maar de uitstekende keeper van DHL wist zijn doel schoon te houden.

In de 43ste minuut keerde de wedstrijd in het voordeel van DSVP. Emre kreeg vanuit een pass van Bas een vrije doorloop op de keeper, maar werd vlak voor de 16 onderuit gehaald door een verdediger. De scheidsrechter kon niets anders dan rood geven en stond DHL met 10 man.

Jordy die in de eerste helft meerdere keren slachtoffer was geworden van wat vervelende tackels moest de tweede helft in de kleedkamer achterblijven.

De tweede helft een furieus aanvallend DSVP. Bas had tijdens de wedstrijd in overleg met de trainer Rick al naar het middenveld gedirigeerd  en Emre op de rechtsbuiten positie en dat gaf DSVP een overwicht op het middenveld en snelheid voorin. Uit een mooie combinatie tussen Gerben en Thomas V. kon laatste de bal voor het doel brengen en daar kon Joey Z. de bal vrij inkoppen.

In de volgende minuten ging het heel snel. Stijn dribbelde vanaf het middenveld in en uit zijn pass kon Joey zijn tweede doelpunt aantekenen ( 2-1 ) DSVP nog wat in jubelstemming vergat even de verdedigende stelling en was het alweer vanaf de aftrap 2-2.

De trainers gooide hierna alles op alles. DHL met snelle counters en DSVP met verzorgd voetbal de spitsen te bereiken. Uit opnieuw een voorzet van Thomas kon Edward de bal aannemen en werd daarbij onderuit gehaald. Strafschop.

Amar ontfermde zich hierover, maar zijn schot miste snelheid en bleef het 2-2. Hierna kwamen er voor beide ploegen nog wat kansjes maar was dit denk gezien het spel een terechte uitslag.

Een compliment is denk op zijn plaats aan de uitstekend leidende scheidsrechter uit Capelle a/d IJssel. Als je elke week een dergelijke scheidsrechter hebt mag je denk heel tevreden zijn. Complimenten scheids!!

Mannen vorige week was het een teleurstellende wedstrijd en was het verslag allesbehalve positief. Deze week zagen we een ander DSVP. Ondanks het gemis van wat spelers was er nu strijd, felheid, inzet en positief commentaar op elkaar. Daarbij denk ik ook dat het 4-3-3 systeem jullie iets beter ligt. Houdt dit vast en blijf in jullie zelf geloven. De een heeft iets meer kwaliteit dan de ander, maar met inzet en strijd kan je een hoop goed maken en dat heeft dit team echt nodig.