1e klasse 5

22 september 2018 11:15

Ed Post

De Competitie startte deze zaterdag met de thuiswedstrijd tegen Berkel.
De eerste helft was DSVP niet scherp genoeg, de gasten waren het eerste kwartier duidelijk gekomen om geen punten achter te laten in Pijnacker. Berkel was feller, scherper en zat er bovenop. Berkel had dus het overwicht. DSVP probeerde er wel uit te komen maar zocht en zocht.
Verkeerde passes en het onvoldoende kijken naar de vrije man zorgde dat de bal snel weer in bezit kwam van Berkel.

De pass naar de spits uit Berkel, dwars door de DSVP verdediging zorgde ervoor dat hij alleen op snelheid voor de DSVP goalie kwam en naast Sven in het doel schoot, 0-1.
Pas na dit doelpunt ging DSVP kansen creëren en was men bewust dat er meer beleving in de wedstijd gestoken moest worden.
De voorzetten over rechts waren net te laag of te zacht, maar daar was ook die ene die hoog genoeg en met voldoende vaart op het koppie van Bas kwam en deze mooie bal beloonde met een kopbal in het doel,1-1. Rust

De 2e helft startte DSVP met één wissel. DSVP was meer zelfverzekerder en kreeg steeds meer controle over de wedstrijd. De gasten kwamen in het eerste deel niet meer in het doelgebied van DSVP. Pluimen dus voor de verdediging.

Het middenveld ging steeds sterker de duels aan en bij het opbouwen van een aanval zag Nik dat Jordy lekker vrij stond aan de linker kant in de 16, en met zijn linker schoot hij de bal langs de keeper het doel in. een verdiende 2-1.
8 minuten later zou ongeveer het zelfde kunstje nog een keer uitgevoerd worden.
Luc stuurde de bal naar Jordy en hij schoot wederom de bal naast de keeper in het doel. 3-1 een beloning voor het spel.
Controleren en bewaken was datgene wat in de laatste minuten werd gehanteerd.
Door een vrije trap net over de middenlijn kwam de bal in de 16 van DSVP en daar stond iemand van Berkel nu net op te wachten en maakte de 3-2.
Niet veel later floot de scheids voor het einde. Wederom een lekker potje voetbal waar nog veel verbeterpunten in zitten, maar wel de drie punten opleverde.

Volgende week de uitwedstrijd om 11:00 uur tegen SEP.