Neptunus-Schiebroek JO17-1

1e klasse 5

24 november 2018 11:15

Jeannette Scheur

De nummer 5 kwam vandaag op bezoek. Eén van de belangrijke wedstrijden in deze fase van de competitie. Omdat we vooraf niet veel wisten van deze tegenstander was het een beetje onduidelijk waar we onze focus op moesten richten.

Foto's van de wedstrijd (wederom dank Leendert).

Wel zagen we dat Neptunus de meeste doelpunten van de competitie tot op heden hadden gescoord maar ook al veel tegendoelpunten hadden moeten accepteren. We waren op basis van die paar gegevens zodanig ingesteld dat de verdediging en voorhoede extra scherp zou starten maar dat het sleutelpunt echt op het passen en tegenhouden op het middenveld zou moeten gebeuren. Tot zover het verhaal vooraf.

De eerste minuten leuk het of we te gespannen startte, de bal werd te vaak onzorgvuldig naar voren gebracht waardoor die niet kon worden opgepikt door de voorhoede. Aan de andere kant kreeg Neptunus Schiebroek eigenlijk geen enkele kans. Wij zagen die snelle voorhoede (nog) niet.

Het middenveld bleek inderdaad de plek te zijn waar het gebeurde, DSVP deponeerde de bal regelmatig naar voren maar het was lastig. Tot de 17e minuut, één van de ballen belande goed bij Nik en nadat hij die bal onder controle kreeg schoot hij langs de keeper in het doel. Mooi en zuiver aan en uitgespeeld. Toch een beetje onverwacht want het spel was niet geweldig maar dit doelpunt was wel een beloning voor het harde werken.

De druk en de kansen namen toe, er waren diverse mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden maar de keeper van Neptunus was lekker in vorm vandaag. Juist door die keeper was de ruststand 1-0, het had wel 3-0 of 4-0 kunnen staan.
Manfred wilde dat alle beschikbare spelers zich vandaag lieten zien in de wedstrijd, en zo werden alle wisselspelers ingebracht. Een luxe natuurlijk als je geen blessure gevallen hebt maar dan moet je soms ook ongemakkelijke keuzes maken. Tijdens trainingen bekijken de trainers naar de scherpste, meest gemotiveerde, kundigste spelers op een positie of het beste aansluit bij de tactiek van de komende wedstrijd. Zoals gemeld is dat niet altijd een makkelijke keuze.

In de 2e helft moest de druk omhoog, beter passen, sneller handelen en beter kijken.  En toch……..
de tegenstander had geleerd van de 1e helft en zette ons, gedurende 10 minuten flink onder druk.
Maar in de 14e minuut na rust was het wederom Nik die een schot op het Neptunus doel afvuurde, helaas raakte de bal de paal en kwam terug in het spel waar Bas klaar stond om deze in te schieten, 2-0.

Eindelijk gingen we vrijer spelen en beter voetballen. Waardoor we weer voornamelijk op de helft van de tegenstander aan het voetballen waren. Aan de zijkant en op de rand van het strafschopgebied kregen we na een overtreding een vrije trap. Na de mooie doeltreffende vrije trap van Robin vorige week ging hij er weer voor staan. Hij zag dat de keeper vooral met de spelers bezig was die voor hem stonden en minder met de zijkant. En wederom door een zeer geplaatste harde bal belande deze in het doel. Wederom een zeer fraaie vrije trap eindigend in het doel. 3-0.

Het was hierna uitspelen tot de scheidsrechter besloot er een einde aan te maken. Nog 3 wedstrijden te gaan in deze competitie, volgende competitiewedstrijd 1 december uit naar Wippolder om 13:45 uur.