Datum

1 september 2018 13:45

Accommodatie

Onbekend

Vandaag, 1 september was het "eindelijk" zover. De meiden van de JO11-4m speelden hun eerste wedstrijd. Voor sommige best spannend omdat ze vorig seizoen bij andere verenigingen hebben gespeeld, voor anderen omdat ze benieuwd waren of de tegenstander "goed" zou zijn. In de kleedkamer vertelde ik hoe we de opstelling gingen doen en hoe we zouden gaan wisselen. Alle meiden gaan leren om op alle posities te spelen, er zijn dus geen vaste posities. Voor sommige even wennen...Maar tijdens de wedstrijd werd als snel duidelijk dat iedereen het best goed deed op de positie die ze moesten spelen. Luna was vandaag de aanvoerdster. Zij moest zorgen dat de waterzak, de balllen en het hele team samen naar het veld zouden gaan. En zij speelde de hele wedstrijd en hoefde dus geen wissel te staan. Elke week is er een andere aanvoerdster. Ook zijn er een aantal nieuwe spelregels, maar onze meiden wisten deze al heel goed, dus dat ging prima.
Quincy stond op doel, Sienna, Robine en Roos waren verdedigster, Eline, Felicia en Luna starten op het middenveld en Yana was de spits. Als we de bal hadden schoven Sienna en Roos mee naar het middenveld en gingen Eline en Luna ook naar voren. Daarentegen hielp Yana ook als we de bal kwijt waren en verdedigde ze heel goed mee. Quinty en Jasmijn startten als wissel en kwamen na 7 minuten in het veld voor Roos en Yana. Felicia had toen al het eerste doelpunt gemaakt met een mooi afstandsschot. Na 15 minuten was er een korte time out, waarin we even kort bespraken wat er goed ging en wat er nog beter kon. Snel het veld weer in en nu stonden Sienna en Felicia wissel. Er werd met z'n allen goed samengewerkt en leuk overgespeeld. En als er verdedigd moest worden dan knokten de meiden samen om de bal weer te veroveren. Quincy had een paar mooie reddingen en deed goed mee. Helaas lukte het Concordia om vlak na de time out een doelpunt te maken, de meiden waren even niet goed "wakker", dus 1-1. Een terugspeelbal mag Quincy niet meer oppakken en dat is soms best lastig. Een achterbal moet vanaf de grond worden geschoten en dan is het wel belangrijk dat de andere speelsters er voor zorgen dat Quincy de bal naar hen toe kan spelen. Dat ging meestal hartstikke goed. 7 minuten voordat de rust er zou zijn werden Robine en Eline gewisseld. Zodoende had iedereen even tijd om uit te blazen, tips te krijgen en om te kijken naar hoe de andere meiden het deden. Vlak voor de rust scoorden Concordia weer, dus 2-1. In de rust spraken we even over hoe het ging. En de meiden vertelden elkaar dat ze soms wat beter moesten verdedigen, omdat er jongens van Concordia dan soms met z'n 2-en alleen voor Quincy stonden. Dat was erg gevaarlijk. Bij de aftrap van de 2e helft stonden de meiden een beetje te "slapen" en al snel scoorde Concordia weer, dus 3-1. Dat was jammer. De meiden gaven niet op, bleven aanvallen en vechten. Quinty had wat last van haar teen, maar hield dapper vol!  In de 2e helft hadden we het zelfde wisselschema als in de eerste helft, dus iedereen wist goed wat zij moest doen. Toch viel me op dat soms de meiden even vergeten waren op welke positie ze eigenlijk moesten spelen, waardoor het einde van de wedstrijd soms wat rommelig werd. Maar ongeveer 10 minuten voor het einde van de wedstrijd wist Jasmijn de bal mooi over de verdediging van Concordia heen te spelen. Zo kwam de bal bij Luna die de bal langs de keeper kon schieten, hij rolde het doel in, dus de 3-2 was een feit. De meiden hebben er alles aan gedaan om nog een gelijkspel er uit te halen, want dat was dik verdiend geweest, maar het lukte helaas niet. Ik heb genoten en niet alleen van het mooie weer! Zeker ook van de meiden! We gaan er een mooi, gezellig seizoen van maken!