Scheidsrechter

Puck Ramaker

Accommodatie

Onbekend

Vandaag om 9.45 uur begon de wedstrijd van de JO11-4m tegen SV Leidschenveen JO11-5. Eline was vandaag de aanvoerdster. Zij wist dus dat ze de hele wedstrijd zou gaan spelen. Deze wedstrijd begonnen Sienna en Yana als wissel. Quincy stond natuurlijk weer in het doel, Robine en Eline begonnen in de verdediging. Op het middenveld startten Quinty, Roos en Luna en Jasmijn en Felicia begonnen vandaag in de aanval. Voor de wedstrijd was in de kleedkamer besproken wat er moest gebeuren bij bal verlies en wat de meiden moesten doen als we balbezit hadden. Nou dat hadden de meiden goed onthouden!! De beginfase van de wedstrijd was heel goed. Na 5 minuten van drukzetten en goed samenspel op de helft van de tegenstander scoorde Quinty het 1e doelpunt. Jasmijn had op doel geschoten en in de rebound was Quinty heel alert geweest. SV Leidschenveen had er erg veel moeite mee om de bal van hun eigen helft weg te krijgen. Daar profiteerden onze meiden goed van. Ze letten heel goed op als de keeper de bal in het spel ging brengen. Samen probeerden ze dan de bal weer te veroveren. Vorige week gingen we ook wel goed van start, maar werd het toch wel een lastige wedstrijd. Vandaag waren de meiden fel , wonnen de duels en speelden (weer) heel goed over en samen. Roos gaf mooie passes naar de zijkanten. Luna verdedigde goed mee als dat nodig was. Achterin letten Quincy, Eline en Robine goed op en als het nodig was "grepen" ze goed in.Na 7 minuten was het al 2-0, na een doelpunt van Felicia en kwamen Sienna en Yana in het veld voor Jasmijn en Robine. Zeker Sienna had goed overzicht en kon vaak de vrijlopende Felicia goed bereiken. Eerst scoorde Sienna zelf, weer was het een rebound en daarna kreeg Felicia weer goed de bal waardoor ze de 4-0 kon maken. De eerste time out gebruikten we om even goed te bespreken wat er goed ging, want er ging veel goed. Maar vlak voordat we de time out hadden kwam SV Leidschenveen toch een paar keer gevaarlijk bij ons doel en moest Quincy ingrijpen. Dus we bespraken ook hoe dat kon gebeuren. Jasmijn en Robine namen de plaats in van Quinty en Luna. Robine speelde nu op het middenveld en gaf na 6 minuten een mooie voorzet , waardoor Felicia (weer) kon scoren. Halverwege het 2e kwart kwamen Quinty en Luna er weer in voor Felicia en Roos. Quinty nu in de aanval en Luna op het middenveld. Om een of andere reden werd het een beetje rommeliger, de kansen werden gemist en SV Leidschenveen maakte vlak voor rust een doelpunt. Voordat Puck, de scheidsrechtster, affloot voor de rust maakte Quinty nog wel een doelpunt, na weer een mooie voorzet van Robine. De rust stand was dus 6-1. Even bijkomen, limonade drinken en samen bespreken hoe het ging. De meiden vertelden wel dat de jongens minder aardig werden in het veld, ze schopten soms...we begrepen wel waarom, het is niet leuk om zoveel doelpunten tegen te krijgen....We spraken af dat wij "gewoon" zouden blijven voetballen, de bal lekker zouden rond spelen en dat de meiden zouden zorgen dat de tegenstander erg moe zou worden. Na de rust hadden we het zelfde wisselschema als in de 1e helft, dus iedereen wist goed op welk plekje ze zou gaan spelen en wanneer ze wissel zou staan. In het 1e kwartier na de rust was SV Leidschenveen erg fel en verdedigde ze goed. De keeper was ook goed en het lukte onze meiden maar 1 keer om te scoren voor de time out. Dat deed Felicia. Na de time out werd wel duidelijk dat het nu wel 7-1 was, maar dat er minder gescoord werd omdat SV Leidschenveen goed hun best deden. Dat wilden we toch graag anders zien...dus de meiden gooiden er weer een tandje bij en Felicia scoorde 3 keer achter elkaar, na een mooie solo en voorzet van Robine, na een mooie pass van Jasmijn en doordat ze zelf goed door ging. Quinty, Roos en Luna verdedigde erg goed op het middenveld. En Robine en Eline waren sterk achterin. Quincy hoorde je veel coachen en was de hele wedstrijd goed geconcentreerd. Uiteindelijk lukte het Jasmijn en ook Eline om te scoren. De eindstand was dan ook 13-1. Overweldigend dus! Het belangrijkste was dat we heel veel plezier hadden gehad en ook kon de tegenstander gelukkig na het nemen van de penalty's toch ook wel weer lachen. Op naar volgende week, dan is RKDEO de tegenstander.
In de kleedkamer was er na de wedstrijd ook nog een traktatie van Jasmijn, die morgen jarig is! Alvast gefeliciteerd!

Monique

p.s. Helaas kan ik sommige namen van degene die gescoord hebben niet 'kiezen' bij het invoeren van de doelpunten, daar wordt aan gewerkt.....sorry.