12 - 4

Berkel JO9-2

Groep 2 02

1 september 2018 8:45

Het seizoen werd, net als ieder jaar, traditiegetrouw geopend met een bekerwedstrijd. Op sportpark De Groene Wijdte was Berkel de tegenstander. Het totaal vernieuwde JO9-1 liet zien een goed voetballende ploeg te zijn en scoorde er lustig op los. Tegenstander Berkel kwam in de slordige slotfase van DSVP nog terug met een aantal treffers maar dit was niet genoeg om te wedstrijd te kantelen.

Na de zomerstop en de eerste trainingen was het vandaag tijd voor de mannen van trainers Harry en Tjebbe om te laten zien wat ze op de training geleerd hebben. De wedstrijdbespreking van Harry wees uit dat Kian en Liam de eerste wisselspelers waren. Harry stuurde zijn mannen in een X-formatie het veld in. Saimen, die dit jaar vaste keeper is, vormde de achterhoede met Siem en Duuk. De positie in het midden werd bespeeld door Quendo en de voorhoede bestond uit Tijs en Jelle.

Om klokslag 8:45 uur hoorde het massaal opgekomen publiek het eerste fluitsignaal en kon de wedstrijd beginnen. Wat opviel was dat de kanjers van JO9-1 met een bepaalde opdracht het veld ingestuurd waren. Iedereen liep goed op zijn positie en het veldspel was daardoor dik in orde. De tegenstander werd vakkundig vastgezet en het was wachten op de eerste treffer. Een bekeken schot uit de tweede lijn van Siem betekende de 1-0 voor DSVP. Niet veel later zorgde Jelle met een mooie actie voor de 2-0. Eén minuut later was het Quendo die de bal ontfutselde en droog uithaalde voor de 3-0. Dit was direct de tussenstand na periode 1.

Periode twee, waarin Kian en Liam in het veld waren gekomen voor Duuk en Tijs, zorgde voor wat positiewisselingen in het veld. Net toen Berkel dacht misschien wat terug te kunnen doen moesten zij hun tactiek weer aanpassen aan DSVP. Toch waren er sporadisch wat kansen voor Berkel. Maar sta-in-de-weg Saimen keepte een tot dan toe uitstekende wedstrijd. De kansen die er voor Berkel waren, werden vakkundig onschadelijk gemaakt. Aan deze keeper gaat de JO9-1 dit seizoen nog veel plezier beleven.

Natuurlijk werd de score in de eerste helft nog verder opgeschroefd. Weer was het Siem die de keeper van Berkel verschalkte en zo de score op 4-0 bracht. Hierna liet Kian zien over een goed schot te bezitten en nog voor het rustsignaal wist hij twee keer het net te vinden. Zijn derde poging werd door een verdediger in eigen doel gewerkt en zo stond er na 20 minuten spelen 7-0 op de borden.

Na de limonade en het wisselen van speelhelft ging de tweede helft van start. DSVP kwam zeer sterk uit de startblokken en het was Siem die met een bekeken bal in de verre rechterhoek tekende voor de 8-0. Toen was het de buurt aan Liam die met zijn rechter een doorgeschoten bal feilloos langs de uitgekomen keeper stuurde. Doelpunt nummer tien werd gemaakt door Kian die nogmaals bewees over een goed schot te bezitten. De keeper werd kansloos gelaten.

De ploeg werd na deze mijlpaal toch erg slordig en de concentratie als uit de eerste helft was heel ver te zoeken. De posities werden niet meer goed ingenomen en gehouden en toen zelfs rots in de branding Saimen foutjes ging maken en tot driemaal toe de bal in de voeten van de tegenstander speelde, is het niet verwonderlijk dat de nul niet meer gehouden kon worden. In korte tijd kreeg JO9-1 twee tegendoelpunten te verwerken en was het Berkel met het beste van het spel. Gelukkig kon Liam aan de euforie aan Berkelse kant een einde maken door toch weer een doelpunt te maken voor DSVP en niet veel later volgde Tijs het goede voorbeeld door voor de 12-2 te zorgen. Het slotakkoord van de wedstrijd was alsnog voor Berkel. Twee aanvallen en twee doelpunten betekende een 12-4 eindstand.