DSVP 1

Groep 2 27

15 september 2018 15:15

DSVP sinds jaren naar volgende ronde KNVB-beker.

DSVP heeft zich tegen Verburch uit Poeldijk (Vorig jaar de club van DSVP trainer Dennis van der Steen) en na overwinningen tegen OLIVEO zaterdag en GDA met 9 punten geplaatst voor de volgende ronde.

De hoekschop van Hozan
De hoekschop van Hozan.

De eerste twintig minuten waren er kleine kansen over en weer. o.a. Luc van der Knaap (Verburch) en Remco Pruysers (DSVP) wisten net het doel niet te vinden. Tot de drieëntwintigste minuut. Rowdi Nobbe laat een schuiver los die door keeper Benito Stijger te moeilijk was en via zijn lichaam op de doellijn caramboleerde. Hozan Hussani was er als de kippen bij en schoot de bal snoeihard tegen het nylon. 0-1.

Rowdi Nobbe levert een prachtige voorzet aan de DSVP voorhoede.

Tot de rust gebeurde er weinig voor beide doelen maar op het middenveld waren beide ploegen zo aan elkaar gewaagd dat de strijd vooraal daar plaatsvond. Rust 0-1.
Gelijk na de rust kwam DSVP bijna op 0-2. Uit een corner van Hozan Hussaini kopte Matthijs van Horssen richting het doel en deze kon ternauwernood gered worden op de lijn. Daarna wordt Verburch wat sterker en wat al in de lucht hing gebeurde. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van laatste man Wesley Vollebregt die de bal achter doelman Orlando van Diepen schoot. Deze treffer kwam zichtbaar aan, DSVP leek rijp voor een nederlaag echter door een een paar hachelijke momenten herstelde DSVP zich.

Wesley Vollebregt kopt de gelijkmaker binnen.                                                             Vreugde bij Verburgh met de gelijkmaker.

Met nog 10 minuten te spelen werd het toch 1-2. Via een voorzet van links kwam de bal bij Remco Pruysers die de bal panklaar legt voor invaller Sonny van Wijk die bij de tweede paal de bal achter keeper Stijger schiet.
DSVP kwam de laatste 10 minuten niet meer in gevaar en daarmee was de zege een feit en kan DSVP sinds jaren weer verder bekeren.

DSVP Doelman Orlando van Diepen is attent.

DSVP speelde in de volgende opstelling: Orlando van Diepen, Gerben van Rossum, Matthijs van Horssen, Edo van Rheenen, Franco van Rheenen (Sonny van Wijk), Remco Pruysers , Rutger Zeelenberg, Hozan Hussaini (Nick Jense), Rowdi Nobbe, Michel van der Elst en Lars Nomden.

DSVP moest attent blijven, Verburch werd zo nu en dan echt gevaarlijk.

Verslag: Henk Brink