8 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Een heerlijk dagje op bezoek bij GDA in het Haagsche Madestein,

DSVP mocht deze zaterdag aantreden tegen GDA, het was de 2e bekerwedstrijd in deze poule voor DSVP.  Na de winst afgelopen week tegen de buren zag je al dat DSVP meer dan afgelopen seizoenen het initiatief zoekt in de wedstrijd, zo ook deze wedstrijd.
Mooie snelle combinaties waren er voldoende, de DSVP toeschouwers waren eenduidig in hun commentaar; er zit meer voetbal in het team dan in het verleden.

DSVP startte dus lekker, goed combinatie voetbal en continue op zoek naar de vrije snelle man die met de bal naar voren kan vertrekken.
GDA liet dit niet zomaar gebeuren en het lukte GDA wel degelijk om regelmatig over de linkervleugel de bal richting de 16 meter zone van DSVP te krijgen.

Het was Remco Pruysers die een uitstekende bal op zich af zag komen, controleerde en richting de keeper vertrok, door hard door de benen te schieten belande de bal in het doel, 0-1.
We waren nog aan het nagenieten toen in de 22e minuut diezelfde Remco in het strafschopgebied een breedte pass gaf op Michel v.d. Elst, die tikte de 0-2 in. Wat een weelde.

Hierop leek het spel te stabiliseren, geen zaken forceren leek men te denken. Maar GDA dacht daar anders over.
In een rommelige fase rond de 16 meter van DSVP kreeg DSVP de bal maar niet uit dit drukke gebied. Opeens stond daar die GDA spits vrij voor het DSVP doel, hij tikte onberispelijk de 1-2 in. DSVP had een overtreding gemaakt en men verwachtte een fluitsignaal van de scheids, die oordeelde echter dat het voordeel van het balbezit belangrijker was, 1-2. Tevens de ruststand.

De 2e helft startte DSVP met Hozan Hussaini en Matthijs van Horssen in het team.
Wat je vooral kan melden van de 2e helft dat er veel corners en vrije trappen aan beide kanten werden verkregen, de reddingen van beide keepers waren soms indrukwekkend.

GDA probeerde, door meer druk te zetten, de score gelijk te trekken, dit lukte niet. In het 2e deel van de 2e helft nam DSVP steeds meer het heft in handen en controleerde steeds beter.
Toch duurde het tot de 85e minuut wanneer er een hele mooie steekpass van Rowdi richting Hozan werd gestuurd die alleen voor de keeper kwam en door een schitterende dubbele schaarbeweging de keeper dolde en de 1-3 inschoot.

De wedstrijd was toen wel gespeeld, enkele ogenblikken later besloot de scheidsrechter deze sportieve wedstrijd te beëindigen met 1-3 als eindstand.

DSVP speelde in de volgende opstelling: Orlando van Diepen, Rick Groen, Edo van Rheenen, Gerben van Rossum (Lars Nomden), Rutger Zeelenberg, (Matthijs van Horssen), Bas van der Meide, Franco van Rheenen, Rowdi Nobbe, Remco Pruysers (Hozan Hussaini) Nick Jensen en Michel van der Elst.

Verslag en foto's: Richard de Niet