DSVP JO8-2 sluit seizoen af met een klinkend overwinning op oliveo JO8-2

26 mei 2018 10:15

Accommodatie

Onbekend

Oliveo JO8-2 DSVP JO8-2  5-10 ( 3-7)

Vandaag was het zover de laatste wedstrijd van het seizoen 2017-2018 voor onze kanjers van de JO8-2 en uitgerekend tegen oliveo. Op deze prachtige ochtend met volop zon verzamelden onze kanjers om 09:45 uur op het terrein van DSVP vergezeld door hun trouwe aanhang ook wel de harde kern van JO8-2 genoemd vertrokken onze kanjers richting het terrein van oliveo.

In de kleedkamer werd de opstelling bekend gemaakt en de tactiek om oliveo vandaag te bestrijden was duidelijk probeer op het moment dat oliveo de bal heeft deze weer zo snel te heroveren en geef ze geen tijd om te voetballen. Nou dat was niet tegen dovemans oren gezegd wat vanaf de eerste minuut was het DSVP wat vol ervoor ging en het was Han-Willem die goed doorging op de keeper van oliveo die in blinde paniek de bal tegen Han-Willem schoot en zo de 0-1 voorsprong op het bord kwam. De massaal toegestroomde opas omas ooms en tantes gingen er eens goed voorzitten want dit zou weleens heel leuk kunnen worden. Het was helaas oliveo wat snel op 1-1 kwam en niet veel later door een misverstand achterin zelfs op 2-1. Maar zoals de tweede helft van dit seizoen al vaker is gebleken lieten onze kanjers hun koppies niet zakken maar deden er juist een paar scheppen bovenop en binnen een tijdsbestek van een paar minuten was de 2-1 achterstand omgebogen tot een 2-4 voorsprong. De leiding van oliveo wist niet wat ze zagen en waagde zelfs een poging om de score te beïnvloeden werd keurig door Ton in de kiem gesmoord. Als een geoliede machine denderde onze kanjers over oliveo heen en het ene doelpunt was nog mooier dan het andere en de spaarzame aanvallen van oliveo werden vakkundig onschadelijk gemaakt. Met een zeer terecht 3-7 voorsprong gingen onze kanjers aan de welverdiende limonade.

Het spelbeeld in de tweede helft was identiek aan de eerste helft oliveo kreeg geen tijd om te voetballen en onze kanjers bleven ze opjagen wat resulteerde in vele kansen voor de JO8-2 en uiteindelijk ook weer mooie doelpunten en zo gingen de laatste 10 minuten van het seizoen in met een 3-9 voorsprong. Dat het veel energie had gekost voor onze kanjers in deze hitte was de laatste minuten duidelijk oliveo kreeg meer kansen maar door goed verdedigend en goed keeperswerk bleef de schade beperkt tot maar twee doelpunten van de kant van oliveo. Het slotakkoord was nog voor DSVP en Liam scoorde het tiende doelpunt voor JO8-2.

Zo kwam er een einde aan een leuk seizoen waarin een hele duidelijke stijgende lijn was te zien in het spel en beleving van onze kanjers. Nog een paar toernooien en dan zit het er echt op.