DSVP JO8-2 in een spectaculair duel langs Concordia JO8-2

Concordia JO8-2

1e klasse 05

21 april 2018 8:45

Zaterdag 21-04-2018.

Onder het genot van een heerlijk ochtend zonnetje en een temperatuur die zeer aangenaam was stond vandaag de wedstrijd tegen Concordia JO8-2 op het programma.

Zonder de zieke Siem en een niet geheel fitte Tim en Tijs moest het vandaag gebeuren.

We begonnen met Saimen op doel  in de achterhoede Floris, Han-Willem en Duuk en de twee spitsen Tim en Liam.

Het was Liam die al na een minuut spelen de 1-0 maakte, helaas was het Tim die door een pijnlijke voet snel eruit moest en door Tijs werd vervangen, en aangezien Tijs ook niet helemaal fit was hebben we uit voorzorg een extra speler uit de JO8-1 gehaald.

In de tussentijd had Liam al de 2-0 gescoord en na wat kansen op en neer bleef de voorsprong staan.

Na de eerste time out was het tijd voor Concordia om gas te geven wat resulteerde in kansen aan hun zijde en helaas verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon en het was Concordia dat op een 2-3 voorsprong kwam.

Waar we de afgelopen weken al zagen dat onze jongens hun koppies niet lieten hangen als ze op achterstand kwamen bewezen ze vandaag ook weer, de kansen voor de JO8-2 bleven komen en het duurde niet lang voordat Tijs de 3-3 maakte uit een corner. Helaas as het Concordia wat vlak voor rust de 3-4 maakte.

De tweede helft zagen de toeschouwers een leuke spannende op en neer gaand pot voetbal tussen twee gelijkwaardige tegenstanders. Met Duuk als stofzuiger achterin ondersteund door Floris en Han-Willem zorgden ze ervoor dat de aanvallen van Concordia vakkundig onschadelijk werden gemaakt. Het was wederom Liam die in een kort tijdsbestek voor een 5-4 voorsprong zorgde.

Het was Concordia wat weer langszij kwam en zo gingen we de laatste 10 minuten in met een 5-5 stand. Het was Tijs die in de korte hoek ervoor zorgde dat DSVP op 6-5 kwam. Mede door goed verdedigend werk bleef deze stand lang op het bord staan en het was Saimen die vlak voor tijd de bevrijdende 7-5 scoorde. Dat Concordia in de allerlaatste seconde nog de 7-6 mocht de pret niet drukken en zo kwam er een eind aan een heerlijke voetbalwedstrijd tussen deze twee gelijkwaardige ploegen.