Revanche wedstrijd in Nootdorp voor DSVP 15-3

Sportparkweg 34
2631GA
NOOTDORP
tel. 0900-901906

81_38653_286a02e3-4683-4856-977b-be4f223c7394.pngVandaag is het weer tijd voor een uitwedstrijd, en wel in Nootdorp tegen het team van RKDEO. Deze wedstrijd staat in de agenda van de KNVB met een starttijd van 12.00. Hopenlijk is deze keer de wedstrijd wel op een droog veld, en voor de jongens een wedstrijd waarin ze de onderlinge strijd goed met elkaar aan kunnen, waarin de  hoop en het doel vandaag vooral de winst in deze partij zal zijn.Zodat "onze jongens" met de drie punten op zak nootdorp kunnen verlaten en een revanche hebben kunnen bewerkstellen.

De vorige  wedstrijd tegen dit team uit nootdorp staat bij menigeen nog in het geheugen gegrifd. Het was zaterdag 18 november 2023 de dag dat sinterklaas het land inkwam, het was een zeer regenachtige dag en de wedstrijd werd op echt gras gespeeld, uiteindelijk was het zo erg gesteld met de veld conditie, dat het meer leek op een waterpolo wedstrijd.Bijkomend was wel dat dit de enige wedstrijd in fase 2 was,  dat de jongens met een  2-0 verloren wedstrijd, richting huiswaarts gingen.
Maar toch eerst even met zijn allen een half uurtje onder de warme douche gingen, en even bij konden komen qua kou en natheid
en dat de ouders die de wastas hadden, een aardige opdracht meegrekregen hadden dit weekend.

Mooi veld  maar de jongens zijn echte doorzetters gebleken

Hopenlijk komt er vandaag een revanche voor de verloren wedstrijd van vorig jaar.
Het is inmiddels 11.15 op deze .ook weer een regenachtige  ..zaterdagmorgen waar de spelers en de staf van het team in de nootdorpse voetbal kantine hadden afgesproken, en de voorbereiding op deze wedstrijd te starten, waar de ouders en supporters nog even een bakje koffie of thee nuttigde en nog even bij kletsten tenslotte weer een week geleden dat de ouders elkaar gezien hadden.Na het nuttigen van de warme drankjes en de eerste roze koek al is  gesignaleerd, is het tijd geworden om een plekje langs het veld te gaan opzoeken, weliswaar vandaag een kunstgrasveld toegewezen gekregen. De jongens zijn inmiddels aan de warming up begonnen en schieten ook de keeper in, met wel de bedoeling dat deze wel de bal zal tegenhouden mocht de verdediging het net niet redden om te blokken.

Het tijdstip van 12.00 is inmiddels aangebroken het wordt de hoogste tijd om de wedstrijd te starten, zo denkt ook de scheidsrechter er over hij vraagt of de vlaggers er ook klaar voor zijn na dat deze bevestiging is gedaan fluit  hij af voor het begin van deze wedstrijd.
We zijn los de wedstrijd is begonnen, en we zien direct een beeld  van DSVP dat er vanaf het begin stevig er  in gaat, dit leverd wel wat slordigheidjes en balverlies op.
Maar het ziet er stukken beter uit dan de  laatste twee wedstrijden voorafgaand aan deze wedstrijd, het spel was wel wat feller en het spel was direkt wat harder, maar toch was de felheid van de DSVP spelers toch snel weer wat aan het verminderen, de slordigheidjes komen weer snel boven drijven.
Het team lijkt moeite te hebben met zuiverh passen en kort dekken, loopt daarom vaak achter de bal en tegenstander aan.
wat eigenlijk in de 7e minuut al resulteerde in een 1-0 achterstand helaas maar zoals we de jongens kennen, is er vaak na een tegengoal toch weer de wil en vechtlust van de jongens om de tegengpal snel te doen vergeten door zelf te scoren.
Zo ook vandaag langs de kant waar de regen soms met behoorlijke bakken uit de hemel komt is het gevoel er ook zeker dat dat gaat gebeuren. Vandaag is het inderdaad zo al is het vrij laat in de 30e minuut van de eerste helft , is het eigenlijk een pingpong spelletje in het 16 meter gebied van RKDEO, de verdedigers van de nootdorpse spelen de bal over naar elkaar meerdere keren waar Thorben dan ook tussen kan komen en de bal zuiver naast de keeper in het net knalt, de stand hiermee op een gelijkspel van 1-1 zet.
Verder blijft het de eerste helft matig spelen en gebeurd er niet veel wat te vermelden is,
buiten dat het team van DSVP  gevoel heeft dat het tegen een 12 tal van Nootdorp aan het spelen is, de scheidsrechter heeft zijn voorkeur, en afkomst duidelijk kenbaar gemaakt.
handsbal wordt niet gezien, overtredingen worden voornamelijk tegen gefloten .Maar neemt niet weg dat we ook respect moeten hebben voor zo iemand, die vaak ook vrijwillig zijn zaterdagopofferd voor een wedstrijd van andermanheidsrechter fluit voor de start van de laatste 35 minuten van vandaag voor deze wedstrijds jeugd te leiden.
Dan is het na 35 minuten spelen klaar met de eerste helft, gaan de spelers en supporters even naar binnen om even bij te komen van de regen en behoorlijke wind, waardoor het best onvriendelijk aast te blijven en er wordt te weinig gecommuniceerd met elkaar in het veldnvoelt langs de kant.
Na een klein kwartiertje rust gaan de spelers zich weer opmaken voor het tweede bedrijf van deze wedstrijd.
De teams staan klaar en de scheidsrechter fluit af voor de laatste35 minuten voor deze onderlinge strijd. Helaas is het niet echt een sprankelende strijd geworden, het lukt niet om gefocust te blijven en er wordt te weinig gecomuniceerd in het veld met elkaar.De gevolgen een 2-1 achterstand na 5 minuten spelen in de tweede helft. Het is allemaal erg jammer,dat dit team eigenlijk vandaag weer geen antwoord heeft op deze tegenstander, maatr ook dat is een les incasseren heet dat. Maar het wordt nog wat erger voor het team nl in de 20e minuut van de tweede helft valt ook nog zelfs de 3-1, dit is helaas ook de eindstand gebleken en deze uitslag is dus eigenlijk ook geen revanche strijd geworden, maar lijkt op een door het team niet te nemen hobbel.IMG-20240420-WA0007.jpeg

Mischien is het dan ook maar goed  dat er volgende week geen
wedstrijd is, dit i.v.m dat het dan koningsdag is.
de volgende wedstrijd staat dus in de agenda om op 04 mei gespeeld te gaan worden, en dit zal de in te halen wedstrijd zijn in en tegen Zoetermeer, deze wedstrijd was wegens de regenval op de vrijdagavond voorgaande van deze wedstrijd afgelast.

Uiteindelijk werd deze wedstrijd van vandaag afgesloten in de kantine van de Nootdorpse voetbal vereniging
Tot zover het verslag van deze wedstrijd, maar de dag is nog niet helemaal voorbij voor de spelers en genodigde ouders van het team.
De coach heeft nl nog een verassing voor de spelers, Hij heeft toegangskaarten geregeld voor een wedstrijd van ADO bij te wonen in de bingoal stadion in Den Haag, waar vanavond de wedstrijd tussen ADO en Eindhoven gespeeld wordt.

Superleuk weer coach, dat je dit voor het team geregeld hebt.