Sportlaan 4
2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

Vandaag is het weer tijd voor een spannende en beladen wedstrijd op eigen terrein, nl de dorpsderby van pijnacker Tussen de teams van DSVP en OLIVEO.
We weten allemaal de vorige editie van deze derby nog wel re herinneren. Het was de laatste wedstrijd van fase 2.
Deze wedstrijd werd gespeeld op 9 december 2023, het gebeurde toen op veld 9 van DSVP
Bij winst zou het team winterkampioen worden, en zo geschiedde het team werd met een klinkende overwinning op zak winterkampioen.
Dit was ook een thuiswedstrijd voor de DSVP mannen.

De uitslag van deze wedstrijd was de goeie kant op gevallen voor onze jongens.
Alleen waren de tegenstanders niet zo blij met hun prestatie, waarvan een paar spelers het nodig vonden om met flessen water te gaan gooien. En probeerde verhaal te halen door wat spelers van DSVP bij de keel te willen grijpen.
Laten we hopen dat dat vandaag niet aan de orde zal zijn, en dat we vandaag een leuke en spannende wedstrijd te zien krijgen en vooral een sportieve pot zal worden.De wedstrijd staat gepland om 11.15 te starten op veld 10, dit is het achterste veld van DSVP voorzien van echt gras.Screenshot_20240412-130125-5422.png
Het was vandaag 10.30 dat de spelers zich moesten melden op de club, en in de kleedkamer de opstelling en de wedstrijd bespreking  werd gedaan. Het is inmiddels 11.00  geworden en beide teams zijn begonnen aan de opwarming voor de spannende wedstrijd. De eerste ouders en fans nemen al de plaatsjes in langs het veld achter de afscheiding in het heerlijk schijnende zonnetje. Vanwaar vandaan iedereen de verrichtingen goed kunnen volgen.
Dan verschijnt al snel het tijdstip van 11.15 op de horloge, het tijdstip voor de aanvang van deze Dorpsderby. Beide teams staan klaar, de scheidsrechter is ook zover, deze vraagt de assistenten of deze ook klaar staan en fluit af voor het begin van de wedstrijd, de strijd om de sterkste van de groene wijdte te worden is begonnen.
In het begin lijkt het een aardig aan elkaar gewaagde pot te worden,
dit is echter een helaas  een te voorbarige conclusie, al snel blijkt wel dat DSVP vandaag niet echt in goeie doen is.
Het is echt een dramatische eerste deel van deze wedstrijd, het lukt allemaal niet er is veel balverlies, de bal wordt slordig overgespeeld en lopen zwaar achter de feiten aan.
Helaas moeten we concluderen dat we nog niet eerder zo een slechte eerste helft hebben gezien van dit team, en dat blijkt in minuut 15 van de eerste helft valt de 0-1 eigenlijk terecht binnen.
hopenlijk is dit het punt dat bij de jongens allemaal het besef komt dat dit niet best is.De coach aan de kant heeft vanavond wel een extra sterk keelsnoepje nodig, deze staat uir alle kracht zijn longinhoud  te delen om de jongens maar aan te sporen dat het beter en anders moet.Bal eerst aannemen, ga de bal halen,aansluiten, omschakelen, alle termen komen in ruime hoeveelheden door.

De coach en zijn team

Zo ging eigenlijk de gehele eerste helft vandaag, en bleef het aardig billen knijpen langs de kant, waar wel werd gevreesd voor de tweede tegentreffer, en dat dit zeker wel de genade klap zou gaan worden, maar gelukkig werd de eerste helft afgesloten met de 0-1 en werd er in de dugout even wat gedronken ,en naar het relaas van de trainer geluisterd die toch de aandacht vroeg en dat er veranderingen moesten gebeuren voor de tweede helft.

Na de speech van de trainer en wat gedronken te hebben, werd het hoog tijd voor de tweede helft.
De fluit van de scheidsrechter klinkt en de wedstrijd is begonnen aan het tweede deel. Met een verassing  weleenswaar want het team blijkt toch wel wat opgeslagen te hebben van de bespreking in de rust. het gaat allemaal wat soepeler lopen, er komen wat passen aan en er worden wat mogelijkheden gecreeerd, neemt niet weg dat het nog geen geweldige wedstrijd is, maar in ieder geval hangt er wat in de lucht.De tegenstander voelt dit ook en blijft er wel de druk ophouden en wil ook wel eens een keer met de winst de wedstrijd van de concurerende buren winnen.
maar gelikkig is het toch waar geworden na een 8 minuten spelen in de tweede helft is het toch weer Thom die de rapen uit het vuur weet te halen voor DSVP en de gelijkmaker op het scoreboord weet te zetten. Dit is toch wel een punt dat beide teams in een goede afloop gaan geloven, het spel wordt eindelijk interresant en spannender voor het publiek.
Het gevoel dat het allemaal nog wel kan is aan de kant van het veld toch wel erg aanwezig.Dan nog een spannend moment gaande de tweede helft een doorgebroken speler van DSVP wordt rond de 16 meter neergehaald, en de scheidsrechter fluit hier op, Penalty ??, echter de grensrechter geeft aan dat het buitenspel was dus helaas geen Penalty voor DSVP, maar een vrije trap voor OLIVEO.
het spel gaat verder en het blijft  toch spannend tot in minuut 28 van de tweede helft Dani een vrije trap te nemen kreeg, deze de bal paaste op Max die de assist wel kon waarderen en op een afstand van ongeveer twintig meter de bal zo verschrikkelijk hard en mooi in het goal van de buren wist te knallen en de stand wist om te buigen naar een 2-1 voor DSVP een onlading volgde.
Nu was het wel noodzaak om de pot goed dicht te zetten en zorgen dat er geen tegen goals meer vielen en meer de druk op de verdediging te zetten.met nog een zeven minuten te spelen plus wat extra tijd i.v.m blessures gebeurden er eigenlijk niet veel meer, en werd deze belabberde wedstrijd uitgespeeld, maar het belangrijkste van vandaag was dat de drie punten voor DSVP zijn, en dat deze dorpsderby wederom gewonnen is door onze " helden "

Tot zover weer deze wedstrijd de jongens gaan zich nu opmaken voor de wedstrijd van volgende week uit en tegen bij RKDEO in Nootdorp om 12.00 .