DELFT
tel. 015-2131116

Vandaag een aangepast verslag, gewoon om dat ik het eigenlijk niet kan laten.
heb vorige week nl zelf in het ziekenhuis gelegen , en ben hier nog herstellende van.

Vandaag zaterdag 06 april 2024, is er weer een wedstrijd te spelen. Vorig weekend waren er geen wedstrijden te spelen  in de competitie, dit kwam dat het toen pasen was. Er is wel door sommige spelers een paastoernooitje afgewerkt, maar als gast van een ander team.
Vandaag stond de eigen competitie wedstrijden weer op het program, dit keer ging het om een uitwedstrijd in Delft bij de club van Concordia aan de brasserskade.
De weersvoorspelling was heel de week al erg goed voor deze dag er was een prognosse afgegeven voor een temperatuur van 25 graden.
De wedstrijd stond op het boord om te starten om 13.15.
en inderdaad dit is inderdaad een hele moie dag geworden qua weer rond 13.00 was het zo ongeveer 21 graden en veel supporters van de diverse teams liepen al met de zonnebril op en in kort broek met een koud biertje in de hand naar de plaatsen langs het veld om hun aanmoedigingen te laten horen.
Om 13.15 is het dan zover, de scheidsrechter fluit af voor de start op veld 8 van Concordia tegen  DSVP. de start van de wedstrijd is wel erg aftastend zo blijkt het speelt wel maar het lijkt er op dat het team van DSVP allemaal door een elastiek worden vastgehouden het lijkt erop dat het spelen zwaar is dat de snelheid ontbreekt. Gezien de stand in het overzicht zouden de jongens uit pijnacker dit toch wel wat makkelijker kunnen uitspelen en tot goede resultaten moeten komen.
Helaas is dit vandaag niet helemaal het geval, en dat blijkt in minuut 10 van de wedstrijd wordt een tegenstander gewoon vrijgelaten en deze weet dus wel te profiteren van het moment en scoort de 1e, en zet de score op 1-0 voor concordia.
Maar zo als we zo vaak zien bij het team uit pijnacker, als er op achterstand wordt gekomen , lijken ze vleugels te krijgen.
En dit is weer gebleken want in minuut 25 van de eerste helft is er een hoekschop te nemen vanaf rechts is het Thom die deze zal gaan nemen, Thom schiet de bal met een enorme krul in de rechterboven hoek van de keeper, de keeper pakt de bal wel alleen echt een stuk achter de doellijn, het is raak alleen niet zo waarneembaar door de scheidsrechter direkt die in eerste instantie de goal niet accepteerd,maar naar zijn grensrechter kijkt en deze ook het teken geeft dat dit een doelpunt is.
De scheidsrechter neemt dit advies over en kent het doelpunt toe.en over de scheidsrechter gesproken deze man verdiend alle complimenten en een dikke duim omhoog voor het  leiden van deze wedstrijd, die vooral sportief en respectvol werd gespeeld.Dan met nog een paar minuten te spelen in de eerste helft is het toch weer Thom die als het bekende duiveltje uit het doosje komt en de bal in het net propt en zo de stand op een 1-2 zet en dit ook de ruststand vastzet.

Na een kort kwartiertje rust staan de beide teams weer klaar om de tweede helft te spelen.De fluit klinkt en de wedstrijd is begonnen aan de tweede helf.
Het lijkt er op of deze echter nog zwaarder gaat dan de eerste helft, het op tijd overspelen wordt vergeten het aannemen van een bal is niet echt meer de standaard.verdedigend vallen er veel gaten en aanvallend is het vaak een stapje teveel of een te weinig.
Het lijkt op het moment dat het team van DSVP meer tegen zich zelf aan het spelen is dan tegen een tegenstander.dit heeft ook gevolgen voor de stand, al snel komt de tegenstander aan de kans om de stand weer gelijk te trekken  en schroomt zich ook niet om deze kans te benutten en zo de stand weer gelijk trekt en op 2-2 zet.
Verder izal de hele tweede helft billenknijpend langs de kant gevolgd worden,
dan met nog een kleine 5 minuten te spelen gebeurd er van alles aan de kant van de Concordia keeper, de bal wordt door DSVP richting de goal geschoten deze bal wordt echter vlak voor de lijn gekeerd en weggeschoten door de tegenstander, echter echt weggewerkt wordt ie niet waardoor er nog een DSVP been tussen komt en de bal als frommelgoal toch in het doel van de tegenstander terecht komt.
en zo de stand wat tevens de eindstand zal zijn op 2-3 zet.
Kortom deze wedstrijd was niet het beste wat we ooit gezien hebben, maar het resultaat toch de drie punten naar pijnacker mee.
En nu wil ik ook direkt afsluiten met de wens jullie allemaal volgende week weer te mogen zien bij een volgende wedstrijd van het team waar ons kroost toch elke keer weer een prestatie neer zetten ,
en hopenlijk volgende week toch weer een beter verslag te mogen plaatsen.
Het gaat jullie goed  tot volgende week.