2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

Over het eerste kwartier was weinig te vertellen, beide ploegen hadden geen kans gehad. Wel kon je zien dat PGS/Vogel DSVP liet komen en wachtte op de fouten om er dan snel uit te komen. Ze gaven, als dat kon, ook hoge druk met hun voorhoede.
Maar DSVP voetbalde zich daar knap onderuit, maar echt enerverend was het niet. Even was er dan opwinding wanneer een schot van Nick van der Eijk nog net voor de lijn uit het doel kon worden geranseld. De bal kwam weer voor z’n voeten maar nu werd zijn schot gepakt door de keeper.

Maar het doelpunt viel tot ieders verbazing aan de andere kant. Na balverlies op het middenveld, kwam de bal bij spits Glenn Plum terecht en met een lob scoorde hij de 0-1.

Nog geen tien minuten later lag de tweede erin. Vanaf links dribbelde Djamel Boerstra twee verdedigers voorbij zonder veel tegenstand om vervolgens de bal op een schitterende wijze in de verste hoek te schieten.

Bijna was het derde doelpunt gevallen, ware het niet dat de bal via de paal in de handen van keeper Björn Bėnard terecht kwam. Ook was er nog een schot van wederom Djamel Boerstra maar werd weer door Björn uit het doel getikt. Ruststand 0-2.

DSVP kwam heel anders uit de kleedkamer dan bij de eerste helft. Nu werden er wel duels gewonnen en ging DSVP beter voetballen, wat weer tot kansen en doelpunten opleverde.
Even hield DSVP in, dit kwam mede door de wissels, Yassien ging op rechts spelen en Stan Huijbens in het centrum. Dit kwam ten goede aan de opbouw en achterin werd er aan kopkracht gewonnen.
Het begon na vijf minuten, een schot op de lat van Rick de Bruijn. Dit was dus de waarschuwing aan PGS/Vogel..
Kort hierna, een hoekschop van Rowdi Nobbe werd prima ingekopt door Nick van der Eijk. 1-2.

Ed maakte een weergaloze schijnbeweging over rechts maar zijn voorzet werd gepakt door de keeper. Het spel van PGS/Vogel kon in het 2e deel van de wedstrijd hier niets tegenover brengen.
De gelijkmaker kon dan ook niet lang uitblijven. Een verre ingooi van Luuk Marskamp werd doorgekopt en kwam via een scrimmage bij Nick van der Eijk terecht en zijn schot zorgde voor de 2-2.

Zou er dan toch nog een overwinning inzitten? Met nog 12 minuten te gaan stond de druk vol op het doel van PGS/VOGEL. Een kans voor invaller Bjense Bade (zijn debuut) ging net naast, maar een voorzet van Ed Jones werd door Nick van der Eijk tot doelpunt omgezet. Zijn derde dus, wat leidde tot een uitzinnige vreugde na de 3e van Nick en daarmee de 3-2.

Scheidsrechter Jean Paul Jager (die een goede wedstrijd floot) maakte er na zes minuten blessuretijd een einde aan de wedstrijd. Door deze overwinning en het verlies van Schipluiden is DSVP geklommen naar de derde positie.

Zaterdag speelt DSVP bij en tegen koploper Graaf Willem II/ VAC  waar thuis met 0-1 werd verloren.
Omdat een hattrick bij DSVP niet zo vaak voorkomt, heeft de Voorzitter, Peter de Jong, dit door het geven van de gouden bal aan Nick vd Eijk gewaardeerd.

Verslag: Henk Brink
Foto's: Lenie Kaptein