3055VE
ROTTERDAM
tel. 010-4183508

Hillegersberg – DSVP na verlenging, 1-0.
DSVP moest voor promotie tegen Hillegersberg aantreden om dat deze ploeg negende was geworden in de tweede klasse en bij verlies ging degraderen. De winnaar ging door naar de halve finale.

IMG_4922.JPG IMG_4924.JPG

IMG_4933.JPG

De eerste helft was eigenlijk niet om aan te zien, want DSVP combineerde van achteruit tot de zestien.

IMG_4950.JPG IMG_4951.JPG

IMG_4968.JPG

IMG_4965.JPG IMG_4966.JPG

En daar strandde het. Hillegersberg daarentegen hanteerde de lange ballen die niet goed aankwamen. Op een paar kansjes na van beide ploegen, die niets oplevereden, brak de rust met 0-0 aan.

De tweede helft wisselde trainer Alex v.d. Harst Wilco de Niet voor Eduard Jones. Wilco verving de geblesseerde Nick van der Eijk die wel werd gemist. In de tiende minuut in de tweede helft had DSVP eigenlijk op voorsprong moeten komen, een pass van Ed Jones kwam bij Rick de Bruijn en deze kapte zich knap vrij alleen treuzelde hij te lang om de trekker over te halen en werd net op tijd geblokt.

IMG_4971.JPG IMG_4972.JPG

DSVP ging meer op de helft van de tegenstander spelen, die gokte op de counter. Uit een van die counters werd een voorzet van Vladimiro Vaz Canté door Daniël van Delft net naast gekopt.

IMG_4975.JPG IMG_4974.JPG

IMG_4977.JPG

Tien minuten voor tijd had keeper Henriques veel moeite met een uittrap van Björn Bénard die hij ternauwernood net over het doel tikte. Ook had hij moeite om een voorzet onder controle te krijgen, waarbij de bal bij Ed Jones kwam, maar die schoot net naast.

Einde reguliere speeltijd 0-0.

De verlenging.

In dit laatste half uur is meer gebeurd dan in de wedstrijd. Al in de vijfde minuut komt Hillegersberg op 1-0. Een verre ingooi bij de cornervlag van Sauflan Tanouti wordt door iedereen gemist en niet goed uitverdedigd door DSVP.

IMG_4957.JPG IMG_4958.JPG

Uiteindelijk kwam de bal bij de tweede paal waar Daniël van Delft de bal in kon tikken. De tweede helft van de verlenging kreeg
DSVP een paar goede kansen, waarbij de bal zelfs op de doellijn werd gered. Direct daarna moest Björn Bénard een noodzakelijke redding verrichten.

IMG_4970.JPG

Vlak voor tijd werd een kopbal bij de tweede paal van Yassien Abdelaal door de keeper van Hillegersberg uitstekend gepareerd. Na honderdvierentwintig minuten floot scheidsrechter Ed Toonen af en is het seizoen voor DSVP voorbij en blijft het in de derde klasse.

Verslag: Henk Brink
Foto's: Richard de Niet