tel. 015-3694518

DSVP 2 – DHL 2

ZATERDAG 25 MAART

Uitslag 3-2,

Met een storm in de rug probeerde DSVP de eerste helft het spel naar zich toe te trekken, maar DHL gaf behoorlijk wat tegengas en liet zich niet zo maar naar de slachtbank leiden. DSVP probeerde van achteruit op te bouwen, maar al snel kregen de ballen zoveel vaart door de storm, dat menig pass verkeerd kwam of men kreeg de bal niet onder controle. Toch wisten we al in de 3de minuut op voorsprong te komen. Een hele diepe bal kon door Joey Zonneveld worden gecontroleerd en uit zijn voorzet wist Nick de bal in het doel te lopen.

In de 15de minuut was het weer raak. Uit een ingespeelde bal in de 16 meter van DHL kwam de bal ongelukkig tegen de hand van een speler van DHL en kon de scheidsrechter niets anders dan een strafschop geven. Nick ging achter de bal en liet met een mooie schuiver de keeper kansloos. Wedstrijd gelopen denk je dan, maar het pakte heel anders uit.

DHL met behoorlijk wat behendige spelers nam het middenveld over en daar hadden onze spelers weinig tegen in te brengen. Veel balverlies aan onze kant, slecht inspelen en weinig strijd. Sommigen durfden een duel niet aan te gaan of onvolledig en een ander dacht met een lichaam schijnbeweging of een hupje de tegenstander angst in te boezemen op een afstand van 3 meter. Vlak voor de rust wist DHL terug te komen. Balverlies op het middenveld, niet meelopen met je tegenstander en zo ontstond er een vrije kans voor de linkerspits van DHL die Tom kansloos liet. (2-1)

De tweede helft een zelfde speelbeeld. Sjoerd gewisseld voor Wilco begon op de linkerflank, die iets meer diepte in het spel moest brengen. Helaas in de 63ste minuut twee blessures en moesten Sander en Joey Zonneveld naar de kant.

De van een blessure terugkomende Joey van Wijk en de zieke Bas moesten proberen deze tegenslag op te vangen, maar kort daarna een voorzet op het doel van Tom en ook nu weer door de wind kreeg de bal een rare curve en wist DHL de gelijkmaker te scoren. (2-2).

Hierna probeerde DHL door te drukken en te gaan voor de winst. Het was voor onze verdediging alle hands aan dek en met toch behoorlijk wat geluk aan onze kant wisten we richting het laatste fluitsignaal te gaan. DHL dat ook moe gestreden was dacht zo een punt mee te nemen naar Delft. Uit een allerlaatste aanval van DSVP was het in de 93ste minuut toch DSVP dat met de winst aan de haal ging. Uit een scrimmage voor het doel kwam de bal voor de voeten van Stijn. Half vallend en met een laatste krachtsinspanning wist hij de bal achter de vergeefs graaiende keeper van DHL kansloos te laten. (3-2).

Zaterdag de topper tegen Wippolder. DSVP zal dan toch weer de strijdbijl op moeten pakken en er vol voor moeten gaan. Hopelijk zijn dan een aantal zieken en geblesseerden weer helemaal fit en kunnen we met een volledig team aan de wedstrijd in Delft beginnen. FF een weekje hard er tegenaan, het bier uit de benen trainen en gemotiveerd aan die klus beginnen. Laat je dan ook niet gek maken door de scheids daar als er geen bondsscheidsrechter is, want je weet hoe het de laatste keer daar ging.