Rijksstraatweg 9
2628GZ
DELFT
tel. 015-2567021

De topper op 1 april 2023 in de 2de klasse L, was er een om van te smullen. (als je voor DSVP was). Als je kijkt naar de einduitslag denk je dat is een 1 april grap, maar niets is minder waar. Twee ploegen die de kop van de ranglijst aanvoerden deden er alles aan om het publiek te laten smullen. Wippolder wilde kost wat kost de 3 punten achterstand die zij hebben in de competitie en de 1-0 nederlaag zo snel mogelijk recht zetten.

Trainer Mike had de mannen tot het uiterste gemotiveerd en de speech van Ed in de kleedkamer zorgde ervoor dat DSVP speelde met het mes tussen de tanden. In de beginfase was het even zoeken naar de juiste posities en dat resulteerde in de 4de minuut al tot een achterstand. Niet goed doordekken gaf de linkshalf van Wippolder alle gelegenheid om van zo’n 25 meter aan te leggen en zijn schot ging onhoudbaar in de rechter bovenhoek.

DSVP toonde karakter en ondanks deze kleine teleurstelling werd er vanaf de aftrap direct tegenstander onder druk gezet. Gerben ontfutselde de bal van een tegenstander, ging recht op de keeper af en zag vanuit zijn ooghoek dat Joey Z. er veel beter voorstond. Deze twijfelde geen moment en schoot de bal onhoudbaar achter de vergeefs graaiende keeper.

Wippolder mocht van DSVP de bal breed passen, maar van diepgang was er geen sprake bij de tegenstander. Tot 2 maal toe was er sprake van een onderschepping op een breedte pass van Wippolder en kon Joey Z een echte hattrick maken. 1-3.

Vlak voor rust opnieuw een onderschepping en werd Stijn vrij gespeeld. Die twijfelde geen moment en liet met een hard schot de keeper kansloos.

DSVP, in een euforie stemming van de 1-4 voorsprong, dacht zo de rust in te gaan, maar Wippolder strafte dat genadeloos af. Binnen 1 minuut werd de achterstand van 1-4 terug gebracht naar 3-4.

Na de rust probeerde Wippolder direct druk te zetten, maar opnieuw een was daar een onderschepping, nu van Rick. Deze stelde Ed, die met een vervelende blessure aan de wedstrijd begonnen was, in staat een vlammend schot los te laten. De keeper kon nog redding brengen, maar uit de corner die daarop volgde wist Edo de keeper kansloos te laten met een mooie kopbal, (3-5).

Dan denk je het is wel gebeurd, maar opnieuw zette Wippolder aan. De gevaarlijke rechterspits wist Sander en Edo te omspelen en uit zijn voorzet wist de in de rug van Rutger komende spits de bal achter Orlando te schieten ( 4-5 ).

Een dan een doelpunt van Nadiem. De opnieuw razendsnelle Bas die uit een diepte pass van Gerben, de bal op Ed speelde, maar die zag dat Nadiem in zijn rug kwam. Met een mooie voorwaartse beweging ging de centrale verdediger van Wippolder met Ed mee en kwam Nadiem vrij voor de keeper, (4-6).

In de 83ste minuut was het al weer 5-6. Nadiem moe gestreden van het vele werk kon de bal niet controleren en Thomas die al naar voren liep kon de rechterspits van Wippolder niet meer tegen houden (5-6).

Wippolder zette hierna alles op alles en dat resulteerde in een hoop gevaarlijke situaties voor het doel van Orlando, maar de verdediging en Orlando hielden stand. In de 95ste minuut een hachelijke situatie. Uit een schot van de nummer 10 van Wippolder kwam de bal op de arm van Sander op de rand van het 16 meter gebied. Heel Wippolder schreeuwde om een strafschop maar de uitstekend leidende scheidsrechter Lars bepaalde dat de handsbal net er buiten was. Sander was zo slim geweest om direct een stap naar voren te doen en werd zo een strafschop voorkomen. De genomen vrije trap leverde Wippolder niets op. De bank van Wippolder liet zich hierna behoorlijk horen, waarop de scheidsrechter direct af floot en DSVP de 3 punten mee kon nemen naar de Groene Wijdte.

Opstelling: Orlando, Rutger, Edo, Sander, Nadiem, Rick, Stijn (Thomas), Gerben, Bas, Joey Z., Eduard (Joey v W.)

Als je kijkt naar de gehele wedstrijd was Wippolder misschien de iets beter voetballende ploeg, maar was DSVP de meest hardwerkende. Mannen wat een prestatie van het gehele team en leiding. Een top wedstrijd van 2 teams, die beiden voor de winst streden.

Daar waar we in andere wedstrijden er soms wat te gemakkelijk over denken werd er nu door iedereen keihard voor elke bal gestreden. Natuurlijk werden er fouten gemaakt, maar als team werd dat weer opgelost en dat zonder commentaar op elkaar.

Zonder ook maar iemand iets te kort te doen waren er toch een paar bijzonder positieve uitzonderingen. Nadiem die enorm veel strijd en inzet liet zien; Ed die ondank een liesblessure het tot de 80ste minuut vol hield en van geen wijken of opgeven wist; Joey Z, die eindelijk weer zijn killersmentaliteit liet zien en bleef werken tot de laatste minuut; Orlando die ondanks de 5 tegendoelpunten een rots in de branding was en geen schuld had aan deze 5 treffers.

Spelers, trainers, leiders bedankt voor dit heerlijke potje voetbal en ga zo door. Zaterdag doen we een nieuwe poging om tegen VUC te voetballen.