Poelpolderstraat 25
2493VE
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-4445071

DSVP heeft deze ochtend met goed voetbal terecht de 3 punten meegenomen in een soms hectisch en hard duel met de leeftijdsgenoten van Leidschenveen. Na 60 minuten stond er 'slechts' 2-6 op de borden maar gezien de hoeveelheid kansen had dit ook zo maar naar de dubbele cijfers toe kunnen gaan. Smetje op de wedstrijd was de, overigens meer dan terechte, rode kaart voor natrappen waardoor Leidschenveen het laatste gedeelte met een man minder moest spelen.

Na een wedstrijdloos weekend en de prachtige 2-5 overwinning van de week daarvoor tegen Delfshaven nog vers in het geheugen moest vandaag worden aangetreden tegen Leidschenveen. Een team waar in het eerst blok nog enigszins onverdiend nipt van werd verloren maar waar nu vol vertrouwen naar uitgekeken werd. Niet iedereen was vandaag aanwezig want Finn en Remy zijn nog steeds langdurig uit de roulatie maar ook Maarten had zich ziek af moeten melden.

Om 10.00 uur werd op het hoofdveld gestart met de wedstrijd. Er ligt echt gras maar helaas is het wel een hobbelig veld. Iets waar rekening mee gehouden moest gaan worden. Beide teams tasten elkaar de eerste minuten wat af maar tot grote kansen komt het nog niet. Tot aan minuut vier waarin de watervlugge spits van Leidschenveen met een lange pass wordt weggestuurd. Zowel Mels als Liam komen net te laat en ook Jayden kan geen redding brengen op de diagonaal inschoten bal en zo komt Leidschenveen op een 1-0 voorsprong. Lang kunnen ze daar echter niet van genieten want in de daarop volgende aanval van DSVP is het gelijk raak. Joany zet goed door en weet de bal perfect bij Dean te krijgen die de keeper omspeelt en de bal tegen de touwen schiet.

Vanaf dit moment zie je al lichte irritatie ontstaan bij de spelers van Leidschenveen omdat ze gedacht hadden dat dit een makkelijke ochtend zou gaan worden. Die irritatie resulteert onder andere direct in een overtreding op de rand van het zestienmetergebied en de bijbehorende vrije trap. Een klusje voor Quendo. Een klusje wat hij perfect uitvoert want hij krult de bal met rechts over muur zo in de rechter kruising. Fenomenaal!! Hij krijgt met deze vrije trap niet alleen de handen op elkaar van meegereisde DSVP-aanhang maar ook het publiek van Leidschenveen kon deze vrije trap waarderen en applaudisseerde terecht mee.

DSVP neemt vanaf dit moment nog meer de overhand en krijgt wat kansjes maar het vizier staat helaas niet altijd op scherp waardoor Leidschenveen niet echt in de problemen komt. Een kopbal van Liam uit een corner was het gevaarlijkste wapenfeit maar kon worden gepakt door de doelman. Een sporadische uitval van Leidschenveen zorgt voor een levensgrote kans aan de andere kant maar Jayden gooit zich met al zijn ziel en zaligheid voor de bal en voorkomt met een werkelijke prachtige redding een treffer van Leidschenveen. Een treffer die aan de andere kant dan wel valt wanneer Jelle goed wordt weggestuurd door Elano, een verdediger uitkapt, naar binnen komt, nog een paar passen dribbelt en dan tegendraads met links in de rechter beneden hoek schiet en de keeper kansloos laat. 1-3. Een paar minuten later is het weer Jelle die weet te scoren en zo de 1-4 ruststand lijkt te noteren. Lijkt, want in de slotseconden van de eerste helft verkijkt Jayden zich nog op een inzet en ziet de bal door zijn benen over de doellijn rollen. De ruststand wordt dus 2-4

In de tweede helft wordt er eigenlijk niets qua kansen weggegeven. De verdediging staat vandaag als een huis en Leidschenveen heeft moeite om nog echt te voetballen omdat ook de andere linies van DSVP goed staan opgesteld. DSVP daarentegen komt wel aan aanvallen toe alleen vinden o.a. Kian en Dean helaas steevast de keeper op de route naar het goal.

De irritatie bij Leidschenveen begint nu nog meer toe te nemen bij en dit resulteert in onderlinge schelpartijen maar ook ongegeneerd natrappen. De uitstekend fluitende leidsman ziet dit en kan niet anders dan de bewuste speler met een rode prent het veld uit sturen. De speler die overigens gedurende het restant van de wedstrijd vanuit de kleedkamer het veld wilden bestormen om verhaal te halen bij de scheids, maar dit akkefietje wordt in de kiem gesmoord

De laatste 20 minuten speelt DSVP dus met een man meer en dat had zelfs twee man meer kunnen zijn maar de tweede keer natrappen ontging de scheidsrechter of hij vond het niet zwaar genoeg voor een kaart. Desalniettemin wordt door DSVP gretig gebruikt gemaakt van de overtalsituatie. Het regent kansen maar slechts twee van deze kansen worden ook daadwerkelijk treffers. De eerst komt op naam van Max die na een goede solo van Dean de bal op een presenteerblaadje kreeg en alleen hoeft in te tikken. De laatste treffer van de ochtend komt weer op naam van Quendo die de afvallende bal weet op te pikken en deze van de net binnen de zestien in de lege hoek plaatst. De scheidrechter vind het daarna welletjes en fluit voor het einde. Een overwinning waar helemaal niets op af te dingen valt en zorgt dat DSVP goed meedraait in de middenmoot van de hoofdklasse.