De Poort 8
2631PT
NOOTDORP
tel. 015-3109726

In de laatste wedstrijd voor de winterstop wachtte vanochtend de nummer laatst van dit blok. Een wedstrijd waarin er een goed resultaat kon worden neergezet. Met die opdracht stond de Pijnackerse formatie dan ook in het veld en er werd niet teleurgesteld. DSVP kwam tegen de verhouding in nog wel op achterstand maar hierna was het erop en erover. Nootdorp werd met maar liefst 2-6 verslagen en door dit resultaat en het resultaat op de andere velden werd er zelfs ook nog geklommen op de ranglijst. Een mooie en verdiende afsluiter van de tweede fase van dit seizoen.

In alle vroegte en met resten van de sneeuwbuien van de avond ervoor nog op en op de velden begon DSVP aan de wedstrijd. In de eerste fase was ook al eens tegen dit team gespeeld. DSVP was toen de betere partij maar verder dan 3-3 kwam het destijds niet. Gezien het goede voetbal wat er in de laatste 4 à 5 wedstrijden is gespeeld was de verwachting dat de drie punten wel eens mee naar Pijnacker zouden gaan.

De eerste aanvallen waren dan ook van een gemotiveerd DSVP maar het schortte nog in de afronding. De Nootdorpers werden eigenlijk volledig overlopen en het spel speelde zich de eerste minuten af in en om hun strafschopgebied. Inzetten van Kian en een schot van Joany konden door de keepers gepakt worden en ook uit de corners die DSVP kreeg werd niet gescoord. Geheel tegen de verhouding in kon Nootdorp plots counteren en DSVP kon hier geen antwoord op verzinnen. Een goede laatste pass zorgde ervoor dat de spits van Noordorp alleen op Jayden kon afrennen en scoren. Ondanks al verwoede pogingen toch de achterstand.

Heel lang kon Nootdorp gelukkig niet van de voorsprong genieten want er werd al snel orde op zaken gesteld. De bal werd op het middenveld onderschept en Max dribbelde richting de zestien. Kian was al mee gesneld op de linker flank en ontving de bal in de loop. Met een droge kan zorgde hij voor de meer dan verdiende gelijkmaker. En alsof dat nog niet genoeg was scoorde Jelle binnen twee minuten alweer het volgende doelpunt. Zijn rush aan de rechterkant werd beheerst achter de uitkomende doelman geschoten. Nog voor het rustsignaal werd kwam er nog een derde treffer bij. Een verdediger van Nootdorp verdedigde goed op een veelbelovende aanval van DSVP maar de bal werd niet naast maar in het goal gewerkt achter zijn eigen doelman. Er werd dus gerust met een 1-3 tussenstand.

Na de rust stond de Nootdorpse formatie al even op het veld toen eindelijk ook de blauwwitten van DSVP het veld betraden. Nootdorp wilde dus graag beginnen en daar uit kon worden opgemaakt dat ze moed nog niet hadden opgegeven. Er kwamen zo waar ook wat meer aanvallen acties van Nootdorp en Jayden moest een paar keer optreden, wat hij heel sterk deed met goede reddingen. DSVP was overigens nog steeds de bovenliggende partij maar tot scoren kwam het nog steeds niet in de tweede helft. Grootste kans was voor Kian die oog in oog, na een fraaie sprint, zijn inzet in het zijnet zag belanden..

In minuut 46 was het dan eindelijk toch raak. Dean tekende met een fraaie solo en een dito schot als afronding voor de verlossende 1-4. De ban leek gebroken door deze treffer want 4 minuten later was het alweer raak. Ditmaal scoorde Quendo. Slechts drie hierna tekende Dean  voor zijn tweede van de ochtend. Max gaf voor vanaf de achterlijn en de bal leek direct in het doel te gaan. Navraag na de wedstrijd leerde dat Dean nog net zijn voet tegen de bal had gekregen voordat deze de doellijn had gepasseerd. De treffer komt dus op naam van Dean. Gelukkig voor Max is er een spookdoelpunt gemaakt want de administratie van DSVP gaf een 2-6 overwinning aan terwijl later een 2-7 uitslag is doorgeven aan de KNVB. Waar de fout precies ziet is niet duidelijk geworden maar dat extra doelpunt is dus 'gemaakt' door Max.

Werd Nootdorp dan helemaal niet meer gevaarlijk? Dat werden ze zeker nog wel maar heel vaak was het Zoey die met haar tussenkomsten zorgde dat er niet op goal geschoten kon worden. Vlak voor het eindsignaal viel de tegentreffer dan alsnog. Een hoge bal in de zestien werd door Liam niet weggekopt en de afvallende bal kon opnieuw worden ingebracht door Nootdorp. De bal kwam goed mij een speler van Nootdorp terecht en laatstgenoemde hoefde de bal alleen maar binnen te lopen. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-6  2-7 overwinning.