Sportlaan 4
2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

DSVP heeft in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen koploper Meerburg niet voor een verrassing kunnen zorgen. Aan het goede spel van vorige week kon geen vervolg worden gegeven en vooral de tweede helft was het meer proberen tegen te houden dan zelf echt aan voetballen toe komen. In deze periode van de wedstrijd werd door Meerburg dan ook het verschil gemaakt en dit resulteerde in een 1-7 eindstand.

Met vier spelers die niet konden starten door (langdurige) blessures en ziekte en een last minute afmelding in verband met hoge koorts begon DSVP enigszins gehavend aan de wedstrijd tegen Meerburg. Goed nieuws was wel dat Max na een langdurige hamstring blessure zijn eerste minuten weer mocht maken en dat er in DeJé en Fabian twee spelers gevonden waren die de wedstrijd mee konden doen. Scheidsrechter Henk Jan de Haan liet de wedstrijd iets later dan op het programma stond starten en beide partijen gingen gelijk fel aan de slag. En dat was nodig om het een beetje warm te krijgen met de lage temperatuur van deze ochtend.

De supporters van zowel DSVP en Meerburg hadden dicht bij elkaar een plekje op de tribune gezocht om te ontkomen aan de koude wind. Zij zagen DSVP als eerste gevaarlijk worden maar Meerburg toch als eerste scoren. Niet veel later dan de eerste treffer volgde ook nummer twee voor de ploeg uit Zouterwoude. Een voorzet werd goed achter doelman Jayden gekopt. Als er in dit tempo gescoord zou blijven worden kon dit mogelijk gaan resulteren in een monsterscore. Geheel tegen het spelbeeld van dat moment in, maakte DSVP de aansluitingstreffer. Jelle gaf de bal vanaf de rechterkant voor. De inzet van Kian werd nog gered maar Maarten stond op de juiste plek op de afvallende bal tot doelpunt te verwerken en de 1-2 te laten noteren. Voor de rust wist Meerburg nog één keer trefzeker te zijn maar verder dan de 1-3 tussenstand kwam het niet. De jongens konden aan de limonade waar warme chocomel meer op z'n plek zou zijn geweest.

De tweede helft was helaas voor DSVP geen schim van de eerste. Zaken die mis konden gaan gingen standaard mis. Verkeerde passes, verkeerde posities innemen, elkaar niet meer coachen, alleen bal in de gaten houden en niet de tegenstander etc. Fouten waar Meerburg dankbaar gebruik van maakte. Met sterke combinaties, die je mag verwachten van de ongeslagen koploper,  moest DSVP in tien minuten vier tegentreffers incasseren.

Na deze wervelstorm leek het aan Pijnackerse kant gelukkig weer wat beter te gaan. In de laatste minuut liep DSVP nog wel tegen een tegentreffer aan maar deze werd afgekeurd omdat de spits uit Zoeterwoude de bal binnenschoot vanuit buitenspelpositie. Dit was ook gelijk het laatste wapenfeit van de wedstrijd waarna werd afgefloten zodat spelers en supporters de warme kleedkamer of kantine op konden gaan zoeken.