PIJNACKER
tel. 015-3694518

Ondanks gelijk spel gaat DSVP nacompetitie spelen.

DSVP had nog twee ijzers in het vuur om de nacompetities te halen maar was bij puntenverlies afhankelijk van de concurrentie.

Uiteindelijk werd de nacompetitie gehaald via de vervangende 1e periode van kampioen OLIVEO.
Door de 6-1 van Ariston '80 overwinning op DHL is Ariston’80 winnaar van de derde periode geworden. Het geluk voor DSVP was dat LMO, door een nederlaag tegen Reeuwijk, DSVP niet meer in kon halen op de ranglijst en hierdoor DSVP de vervangende periode kreeg.

Dan de wedstrijd. De eerste 10 minuten was geheel voor DSVP en dat leverde in de zesde minuut een doelpunt op. Bryce v.d. Harst werd aangespeeld op het middenveld en zijn pass in de diepte kwam bij Nick de Bruijn terecht die zich knap vrijspeelde en de bal in de bovenhoek schoot 1-0.

Na dit doelpunt ging DSVP nog even vijf minuten met deze speelwijze door, daarna kwam toch een beetje angst in de ploeg, er werden veel ballen teruggespeeld. Door het goede positiespel van Maense was er weinig ruimte om de spitsen aan te spelen. Ook kon Meanse goed combineren op het middenveld maar door goed storen van DSVP leden zij veel balverlies.

Na een half uur spelen kwam een voorzet van Maciano dos Reis bij Leandro Cordoso die achterwaarts met een kopbal bijna Björn Bénard verschalkte. Dit was voor DSVP een waarschuwing, want vier minuten later viel de gelijkmaker. Op de rand van de zestien meter kreeg Maense aan de rechterkant die door Desire Simson genomen werd en bij de eerste paal ingeschoten werd. 1-1. Ook de ruststand.

De tweede helft hanteerde DSVP dezelfde tactiek als in de eerste helft. Gaten zoeken en veel ballen terug wat de snelheid uit het spel bracht. En als een achterhoede speler inschoof met de bal kwam hij niet verder door het te trage spel en de bal werd vervolgens ontfutseld door Maense.

Dan volgde van de kant van Maense de lange bal die meestal te hard was en een prooi voor de doelman werd.

Nick Jense

Na twintig minuten in de 2e helft werd het spel stil gelegd. Nick Jense nam na zestien jaar afscheid van het voetbal en werd na afloop nog even in het zonnetje gezet.

Hij werd vervangen door Tim de Bruijn. Ook Robin Wenteler, Wilco de Niet en Matthijs Zwinkels kwamen in het veld en op een paar net niet kansjes na, eindigde deze wedstrijd in 1-1.

Johan de Hoog

Ook nam Johan de Hoog afscheid als assistent scheidsrechter, ook was hij jaren betrokken als leider bij het eerste.

Al tijdens de wedstrijd kregen we de tussenstand door van LMO-Reeuwijk wat uiteindelijk voor DSVP gunstig afliep want Reeuwijk won met 4-6, waardoor DSVP derde werd en de vervangende periode kreeg. En in de nacompetitie alsnog promotie kan bereiken.

De eerste wedstrijd is aanstaande zaterdag om 14.30 uit tegen Hilligersberg.

Verslag: Henk Brink
Foto’s: Lenie Kaptein
minutenspel: Coby de Jong