Sportlaan 4
2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

Vooral in het eerste kwartier van de wedstrijd was DSVP zo gespannen, dat het niet in zijn vertrouwde spel kwam. Dit kwam mede doordat Soccer Boys met tien man achter de middellijn stond en door de razendsnelle aanvallers de kansen opzocht.

Dit gebeurde al in de tweede minuut. Een dieptebal kwam bij Jorren Plugge terecht maar door attent optreden van keeper Björn Bénard,  die goed uitkwam, werd het geen doelpunt.

DSVP was gewaarschuwd. Maar door veel slordig balverlies op het middenveld en veel foute passes en in het winnen van de kopduels kon Soccer Boys gevaarlijk doorkomen hoewel dit weinig gevaar opleverde.

Tot de eenentwintigste minuut Rick de Bruijn de bal uit een voorzet van Nick van der Eijk in het doel schoot. Maar tot ontsteltenis van heel DSVP werd het doelpunt afgekeurd wegens vermeend buitenspel. In de dertigste minuut kwam Soccer Boys op 0-1.

Een corner van Kent van Ruler kwam, door een misverstand in de achterhoede van DSVP,  rechtstreeks in de verre hoek terecht. Zes minuten later kreeg DSVP een vrije trap op de zestien meter. Yassien Abdelaal ging achter de bal staan en zijn gekrulde schot werd op mooie wijze door keeper Kevin de Kok uit de bovenhoek over de lat getikt. Dit was een waarschuwing.

Want een minuut later kopte op schitterende wijze Eduard Jones uit een voorzet van Rick de Bruijn de 1-1 binnen. Door dit doelpunt kreeg DSVP meer vertrouwen. Toch bleek dit de ruststand 1-1.

Begin tweede helft gaf Soccer Boys nog meer druk, maar echt gevaar leverde dit niet op. Toch leverde hun tactiek de 1-2 op. Een lange dieptepass bereikte de razendsnelle Jorren Plugge en nu verschalkte hij keeper Björn Bénard wel in de uiterste hoek. Nog geen vijf minuten later kwam Soccer Boys met tien man te staan.

Giono Zeelenberg kreeg zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Dingemanse. DSVP kreeg daarna nog een paar goede kansen maar die gingen net over of naast.

Ook werd er een doelpunt van Nick de Bruijn afgekeurd, wederom vanwege vermeende buitenspel terwijl hij achter de bal bleef besloot de scheidsrechter dat hij zonder Soccer Boys verdedigers toch buitenspel stond.

Na vier minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde.

Door dit resultaat raakt DSVP achter op koploper OLIVEO, dat de wedstrijd om de bovenste plaats heeft gewonnen bij Zwarte Pijl met 2-3 en nu vijf punten voorsprong heeft in het kampioenschap. Zaterdag heeft DSVP een vrij weekend, 13 mei speelt DSVP tegen Zwarte Pijl.

Minutenspel: 38e minuut Rob Kouwenhoven
Verslag: Henk Brink
Foto's: Lenie Kaptein