21 januari 2023 14:30

W.T. van Horssen

Sportpark Nieuw Vreelust

DSVP blijft al tien wedstrijden ongeslagen.
Al in de eerste vijf minuten kreeg DSVP twee enorme kansen waardoor DSVP al op 0-2 had moeten staan.

Het was een voorzet van Rowdi Nobbe die door een achterhoede speler van Maense werd gemist en voor de voeten van Rick de Bruijn terecht kwam. Zijn schot kwam in de handen van de keeper. De tweede kans was voor Luuk Marskamp na een goede aanval via een één twee tussen Luuk Marskamp en Cedric van der Meer werd het schot van de laatste door de voet van de keeper gered.

IMG_3713.JPG IMG_3715.JPG

Daarna herstelde Maense zich en liet het in de 20e minuut van zich spreken door de bal op de paal te schieten. Even daarna was er een misverstand in de DSVP verdediging en doordat keeper Björn Bénard onnodig uitkwam was de lob van Donald Sanches Silva net niet zuiver genoeg en ging gelukkig voor al wat DSVP was net naast.

IMG_3722.JPG IMG_3726.JPG

Even dacht iedereen dat Maense met tien man zou komen te staan. Cedric van der Meer werd door een speler van Maense onderuitgehaald met een heel vrij veld voor zich. Dus volgens de kenners rood!! Maar scheidsrechter Wim van Horssen gaf slecht geel. Volgens de uitleg na afloop: “De bal ging omhoog zodat, de mede verdedigers de kans hadden om nog in te kunnen grijpen”. Aldus de scheids die verder een goede wedstrijd floot.

IMG_3732.JPG IMG_3733.JPG

Vlak voor rust kreeg Nick van der Eijk nog een kans maar schoot net over. Rust 0-0.

IMG_3735.JPG

De tweede helft begon als de eerste. DSVP viel aan en dit leverde nu wel binnen tien minuten twee doelpunten op. In de 11 minuut kwam DSVP op een 0-1, deze kwam tot stand via een strafschop. Uit een kluts kwam de bal bij Nick van der Eijk terecht. Binnen het strafschopgebied werd hij onderuit gehaald en de scheids wees naar de stip. Nick ontfermde zelf om de strafschop, en schoot de bal resoluut binnen. 0-1.

IMG_3738.JPG IMG_3739.JPG

IMG_3741.JPG IMG_3742.JPG

IMG_3743.JPG IMG_3744.JPG

IMG_3745.JPG IMG_3747.JPG

IMG_3750.JPG

Een minuut later lag de 0-2 in het netje. Rowdi Nobbe kwam op rechts goed door passte op Nick van der Eijk die direct doorspeelde naar Rick de Bruijn die naar binnen kwam en de bal in de verre hoek schoof, 0-2. DSVP zat op rozen zou je denken. Maar….. halverwege de tweede helft kwam Maense terug via een strafschop benut door Leandro Cardoso. 1-2.

IMG_3752_-_Copy.JPG

Kort daarna wisselde trainer Osvaldo de Pina maar liefst vijf spelers. Hierdoor ging Maense nog aanvallender voetballen en beleefde DSVP vijftien benauwde minuten.

IMG_3763.JPG IMG_3777.JPG

Maar door “uitblinker in de tweede helft” keeper Björn Bénard bleef DSVP overeind. Het waren “billen knijpende” minuten. Maar DSVP hield stand. En toen scheidsrechter Wim van Horssen voor het einde floot, had DSVP zijn eerste overwinning binnen na de winterstop.

Volgende week speelt DSVP tegen buurman OLIVEO. Dit wordt dan de eerste keer dat beide ploegen in competitie verband tegen elkaar spelen en daarom is dit de eerste “Pijnackerse derby”. Het zal hopelijk een groots feest worden. Met na afloop een derde helft XXL.

Verslag: Henk Brink
Foto's: Richard de Niet