2628CD
DELFT
tel. 015-2782442

En wedstrijd met twee gezichten

De wedstrijd had een frisse start, Ariston startte direct met brede druk naar voren.
Dit zag je al snel terug in de 1e minuut, Robin vd Burg kreeg de bal van Björn om op te bouwen maar werd direct door Ariston ’80 aanvaller onder druk gezet.

Die druk was nogal onverwacht waardoor Robin de bal verloor en de Delftse studenten dachten Björn te verassen maar dat ging niet gebeuren. Dat deed DSVP echter wel, want men was nu de bal via de andere kant aan het opbouwen, de bal belande bij Rick de Bruin die de bal slim en snel bij Nick v.d. Eijk doorspeelde die dan weer de Delftse goalie verraste en binnen 4 minuten DSVP op een 0-1 voorsprong zette. Wat een start!!!

IMG_3239.JPG

IMG_3241.JPG IMG_3244.JPG

Dat beviel Ariston’80 geenszins en verhoogde het tempo en zorgde er ook eens voor dat de bal van links naar recht bewoog maar wat nog wellicht nog lastiger was, de Ariston’80 spelers zorgde er steeds vaker voor dat ze echt vrij aanspeelbaar stonden. Hierdoor konden ze elkaar beter vinden en beter konden opbouwen en controle over het speelveld namen. DSVP moest steeds meer naar achter om de 16 dicht te houden, dat lukte maar wel met enkele spannende momenten.

IMG_3248.JPG

Het aantal corners voor Ariston’80 in de eerste helft was behoorlijk, de één zonder gevaar maar er waren er toch een aantal waarin Björn met kunst en vliegwerk de bal uit dit gebied liet verdwijnen. Andere corners leidde tot een schot op het DSVP doel maar DSVP verdedigde elke corner met voldoende mannen waardoor deze schoten toch niet het net konden vinden. Het leek wachten op de gelijkmaker, maar toch bleek dit niet te gebeuren.

In de 35e minuut kreeg Nick het in z’n hoofd om eens te kijken of hij de keeper kon passeren, hij passeerde meerdere spelers in zijn solo maar de Ariston’80 keeper bleek een sta in de weg.

IMG_3250.JPG

De rust werd bereikt met een 0-1 voorsprong.
DSVP had de rust gebruikt om te bespreken hoe ze meer grip konden krijgen op het balbezit van Ariston’80 en het middenveld. En dat lukte veel beter dan de éérste helft. Nu was het weer een gelijkwaardig voetbalgevecht op het middenveld. En als Ariston’80 de DSVP goalie wilde testen dan was daar de DSVP verdediging die wederom de 16 schoonhield.

IMG_3266.JPG

Het was wederom Nick vd Eijk die reeds getest had of hij met een solo naar het doel kon komen, en weer bleek de keeper die dat niet liet gebeuren, de snelle DSVP voorwaartsen bleken lastig voor Ariston’80. Hierdoor kon het ook zomaar 0-1 blijven of zelfs 0-2. In elk geval was de 2e helft de wedstrijd meer in balans en kreeg Ariston’80 minder uitgespeelde kansen en DSVP drong vaker aan dan in de 1e helft.

IMG_3272.JPG IMG_3274.JPG

In de 80e minuut was het toch een corner voor Ariston’80 die de stand veranderde, de strakke corner belande bij een koppie van Ariston’80. Dat Rowdi naar de grond werd gebracht zag de scheidsrechter niet, alle andere omstanders wel. Dat leidde dus naar breed gedragen verontwaardiging want het was een zeer duidelijke overtreding. Deze scheidsrechter had niet het hele beeld voor ogen en andere die dat wel hadden, negeerde hij. 1-1.

IMG_3275.JPG IMG_3276.JPG

In de laatste minuten had Nick wederom een goede kans maar weer die keeper he, in de allerlaatste minuut was het duo (ingevallen) Eduard en Nick die de 16 ingingen, maar weer stond die man daar die met zijn handen ballen mag tegenhouden.

IMG_3283.JPG

IMG_3289.JPG IMG_3288.JPG

Eindstand 1-1, op basis van de 1e helft mogen we in onze handen wrijven, op basis van de 2e helft hadden we winnend naar Pijnacker kunnen gaan. Zaterdag mogen we LMO ontvangen die thuis 0-0 gelijk speelde, LMO staat in punten 1 punt boven DSVP, dit beloofd dus een echte krachtmeting te worden.

Verslag en foto's: Richard de Niet