2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

Zaterdag 15 oktober 2022    DSVP 2 – Berkel 2

Na een weekje van de zon in Kos te hebben genoten moest uw verslaggever vandaag op een koud en kil veld 6,  onder een paraplu foto’s en een verslag maken van de wedstrijd. Geen pretje als je net uit 28 graden komt maar je hoopt op een hartverwarmende pot.

DSVP 2 moest aantreden tegen de koploper van de competitie Berkel 2. Een team dat samen met Oliveo de ranglijst aanvoert en dus zeker geen zeperd wilde halen.in Pijnacker.

DSVP begon in de vertrouwde opstelling en probeerde zoals de opdracht ook nu weer was, gewoon van achter op te bouwen en zo het spel naar zich toe te trekken. Berkel waarschijnlijk toch wel beducht voor onze spitsen speelde een 5-3-2 opstelling en vanuit de dug-out van Berkel hoorden we al snel dat zij de lange bal moesten zoeken en het middenveld overslaan.

Het spel golfde in de eerste 15 minuten op en neer zonder dat er ook echt kansen voor een van de partijen was tot in de 31ste minuut. Helaas moest in de 16e minuut Robert Dirksen het veld verlaten met een spierblessure en was Thomas Lalkens zijn vervanger.
Na een afgeslagen aanval wist onze goalie Tom de bal direct diep te geven op Joey van Wijk die de bal doorkopte naar de op links vrij gelopen Thomas, die op zijn beurt Rick in staat stelde de 1-0 te maken.

Berkel toch wel aangeslagen probeerde met behoorlijk wat agressief voetbal, aangemoedigd door de trainer en leider van Berkel, ons spel te ontregelen. Onze spelers lieten zich echter niet uit te tent lokken en bepaalden wij het spel. Voor de rest was er tot 2 keer toe een kans op de 2-0, maar helaas kopte Joey van Wijk over en schoot Joey Zonneveld net naast.  Berkel kreeg nog vlak voor rust een enorme kans, maar door goed keeperswerk van Tom en de verdedigers konden we met een 1-0 ruststand de kleedkamer opzoeken.

De tweede helft een zelfde spelbeeld. Berkel probeerde van alles maar ons middenveld en verdediging hield stand. In de 51e minuut kwam een uitgelezen kans op de 2-0. Uit een doorgekopte bal kon Joey Zonneveld alleen op de keeper af gaan, maar helaas voor hem en heel DSVP maakte hij deze kans niet af. Kort daarna moest Joey van Wijk het veld verlaten met een behoorlijke enkelblessure. Na een luchtduel kwam hij verkeerd terecht en was het einde wedstrijd voor hem. Edward was zijn logische vervanger en dat boezemde toch wel wat ontzag in bij de verdedigers van Berkel. DSVP bepaalde de wedstrijd en kwamen er legio kansen op de 2-0. Edward tot 3 maal toe koppend, maar helaas net over of net naast. Rick ook alleen op het doel af, maar te lang treuzelen en mis en dan komt de oude voetbalwet weer boven. Als je zelf niet scoort, ruikt te tegenstander bloed. Na een lange bal vanuit de verdediging van Berkel werd de bal doorkopt op de spits van Berkel. Deze wilde de bal aannemen, maar door een onhandige handeling van Edo liet deze spits zich erg gemakkelijk vallen. Pingel en de 1-1.

Iedereen was het bij zowel DSVP als Berkel eens, dat dit wel een erg gemakkelijke strafschop was gegeven, maar helaas geen VAR dus is de beslissing van de scheids beslissend. Door de trainer werd nog wat door gewisseld, maar konden we verder geen kansen meer creëren. Opnieuw laten we punten liggen en dat is echt niet nodig.

Als we de afgelopen wedstrijden samenvatten moeten we vaststellen dat DSVP 2 makkelijk met de top mee kan doen. We moeten alleen wat zorgvuldiger in de afwerking zijn en meer killersmentaliteit hebben. De verdediging en het middenveld staat goed en krijgen we ook zat kansen, het ontbreekt soms een beetje aan geluk en soms zijn we te slordig in de afwerking. Dan een laatste puntje van kritiek. We pakken wel heel veel gele kaarten door het praten tegen de scheidsrechters en dat kan ons straks best een gaan opbreken in de rest van de competitie.

Zaterdag spelen we de uit de bekerwedstrijd om 17:00 tegen Concordia en dan op naar de 29e  voor de wedstrijd tegen Wippolder en aansluitend de 3e helft bij DSVP.