Poelpolderstraat 25
2493VE
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-4445071

SV Leidschenveen liet er vanochtend geen twijfel over bestaan wie zich na vandaag (op doelsaldo) periodekampioen mocht noemen. Na een aftastend begin liet de Haagsche ploeg zien hoe verzorgd combinatie- en pressievoetbal eruit ziet en bleken ze stuk-voor-stuk en in alle linies gretiger, creatiever en technisch beter. Met een ruststand van 1-0 gloorde er nog hoop bij de talrijke Pijnackerse supporters maar die bleek ijdel. Een heel kleine opleving in het 3e kwart leverde welgeteld 1 schot op maar SV Leidschenveen scoorde er nog 2: eindstand 3-0.

In alweer de laatste wedstrijd van de 1e fase stond vanochtend de return tegen titelconcurrent Leidschenveen op het programma. Het is de enige tegenstander waar we in deze fase 2 keer tegen spelen. De eerste (thuis)wedstrijd werd met 5-2 redelijk eenvoudig gewonnen maar heerste er toch wat spanning rondom deze wedstrijd. Daarom des te aardiger om ‘ze’  2* te ontmoeten. Een leuke bijkomstigheid was bovendien dat winst of een gelijkspel voor de Pijnackenaren voldoende was om zich periodekampioen te noemen.

Slecht nieuws voorafgaande de wedstrijd: Siem bleek onvoldoende hersteld van een nare enkelblessure waardoor hij niet meespeelde. Een gevoelig verlies voor het middenveld van DSVP. Verder was iedereen fit dus coach Bryce zond zijn basisteam het veld in. In het eerste kwart speelde de spanning beide ploegen duidelijk parten maar deelde SV Leidschenveen al een paar speldenprikjes uit. Een fraaie redding van Kjeld voorkwam een vroege achterstand. Maar naarmate de 1e helft vorderde kwam SV Leidschenveen steeds in betere doen en zorgde met enkele snelle aanvallen voor onrust in de verdediging van DSVP. Deze onrust luidde de 1-0 achterstand in: wederom knullig balverlies in de voorhoede van DSVP en daarop een onachtzaam reagerend middenveld, creëerde een overtalsituatie bij de Hagenezen en hoewel Kjeld een heel goede wedstrijd keepte, kon hij een intikker niet voorkomen: 1-0. Helaas kon DSVP daar bar weinig tegenin brengen. Alleen vanuit corners werden de Pijnackenaren in de eerste helft 2* gevaarlijk: eerst kopte Luuk over en daarna kopte Jayden jammerlijk net naast. Ruststand 1-0.

Hoewel het spelbeeld daartoe eigenlijk geen aanleiding gaf, hielden de grote schare vaste supporters hoop: het verschil was immers maar 1 doelpunt en een gelijkspel voldoende. En hoewel DSVP in het 3e kwart vooral onder aanvoering van Dion onverminderd hard bleef werken, behield SV Leidschenveen ogenschijnlijk redelijk eenvoudig de focus en het momentum. DSVP kwam eerlijk gezegd niet verder dan een vinnig schot van Daan en daarmee was het aanvallende verhaal wel verteld. Verdedigend werd het er helaas ook niet beter op en na een paar keer door het oog van de naald te zijn gekropen vielen de 2 beslissende doelpunten – en een geblesseerd uitvallende Kjeld – aan Haagse kant dan toch: eindstand 3-0. SV Leidschenveen is op doelsaldo kampioen in de 1e fase. En DSVP dus nipt 2e, voorwaar geen slecht resultaat maar de hoop was op meer….

Teleurstelling alom bij de DSVP’ers maar van deze wedstrijd kan gelukkig wel veel meer worden geleerd dan de potjes die relatief eenvoudig werden gewonnen. Genoeg trainingsstof voor Bryce en Cedric derhalve om ervoor te zorgen dat we in de 2e fase weer net iets beter gaan voetballen dan in de 1e fase.