DSVP JO12-1 zet zegereeks voort met een klinkende overwinning tegen Concordia JO12-1 (6-1).

DSVP JO12-1JM

6 - 1

Concordia JO12-1

16'
28'
... (schot)
Daan Remmers (schot)
50'
52'
54'
54'

tel. 015-3694518

In een herfstige atmosfeer werkten de jongens van DSVP JO12-1  alweer de 4e competitiewedstrijd af tegen het laag geklasseerde Concordia uit Delft. Deze sportieve tegenstander had een prima strijdplan bedacht waardoor DSVP pas in de eindfase de di verdiende 6-1 overwinning veiligstelde.

Met een voltallige selectie betraden coaches Bryce en Cedric ditmaal het grasveld van De Groene Wijdte in een onstuimig en ronduit gure atmosfeer. Na het startsignaal werd direct duidelijk was het strijdplan van Concordia was: verdedigen, verdedigen en verdedigen en daarnaast loeren op de counter in het betaalde voetbal beter bekend als het parkeren van de bus voor eigen doel echter DSVP was oppermachtig en combineerde naar hartenlust rondom de goal van de tegenstander. De spitsen van DSVP hadden duidelijk moeite met de kleine ruimtes. Het was dan ook Ryan die van afstand de bal in de laatste minuut van het 1e kwart heerlijk over de keeper van Concordia krulde. Kort hierop werd een goal van de goed spelende verdediger Dion afgekeurd. Vlak voor rust scoorde een effectief Concordia toch nog de gelijkmaker na een misverstand in de verdediging van DSVP. Ruststand 1-1.

Na rust nog meer ‘tikkie-takkie’ voetbal van de gedreven Pijnackenaren. Maar met dit ‘tikkie-takkie’ was het nog geen kat-in-het-bakkie. DSVP was onverminderd dominant maar de kansen werden niet benut. Naast de goede Delftse keeper stonden ook de paal (Daan) en de lat (Sven) in de weg. Gelukkig wist wederom een verdediger van DSVP te scoren. Ditmaal was het Mohammed die de bal halverwege het 3e kwart van afstand ‘uit het niets’ prima achter de doelman knalde. Maar Concordia gaf niet op en vanuit nogmaals een gevaarlijke counter stond de 2-2 eigenlijk al op de borden. Op miraculeuze wijze wist Kjeld deze counter onschadelijk te maken waardoor DSVP de krappe voorsprong ternauwernood behield.

Dit bleek later het kantelpunt in de wedstrijd. Concordia kon de tikkie-takkie passing van DSVP niet meer belopen waardoor onze aanvallers hun kansen roken. Milo gaf het startsein voor een heus slotoffensief met enkele prima individuele acties. Daan werd vervolgens 2 maal goed bediend met steekpasses en zette met 2 doelpunten in 2 minuten de 4-1 op het bord. Luuk maakte het feest compleet met 2 doelpunten in 1 minuut waarmee de prima wedstrijd met een klinkende 6-1 overwinning werd afgesloten.

Wederom een prima wedstrijd van onze boys. De trainingsvormen zijn duidelijk zichtbaar in de wedstrijden. Dat moet de coaches Bryce en Cedric tot tevredenheid stemmen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen middenmoter Forum Sport op het programma. Reden genoeg om er deze week in de trainingen weer lekker tegenaan te gaan.