Sportlaan 4
2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

Op dinsdagavond werden de laatste 16 minuten gespeeld van deze wedstrijd. Op een enkele kans van DSVP na was het vooral zaak de resterende minuten veilig en zonder kleerscheuren uit te spelen en niets weg te geven. Dat is gelukt, de wedstrijd eindige zoals deze begon, zonder doelpunten, zonder kaarten en zonder blessures. eindstand 3-1 dus.

IMG_2087.JPG IMG_2086.JPG

IMG_2084.JPG

De eerdere ontmoeting op 21 april, met Duindorp bij DSVP, werd na de 74e minuut gestaakt. Scheidsrechter Steven van Erven had zo genoeg van alle nare opmerkingen en verwensingen die hij al een hele tijd van de zijde van de Duindorpers naar zijn hoofd geslingerd kreeg, dat hij de match wegens commentaar op zijn leiding afblies. Het stond op dat moment 3-1 voor DSVP.

De ploeg van trainer Dennis van den Steen had voorafgaand aan deze wedstrijd twee punten meer dan Duindorp en stond op de negende plek. De Pijnackenaren kwamen op een vroege voorsprong: na 7 minuten spelen kwam de thuisploeg op 1-0 via Dylan de Haan. Na een voorzet van Remco Pruysers kon de Haan de bal tegen de touwen schieten.

DSVP bleef kansen creëren en Duindorp kon alleen tegenhouden. De Haagse bezoekers maakten niet veel overtredingen, maar de spelers leverden al vanaf de eerste helft veel commentaar op de scheidsrechter. Na ruim twintig minuten spelen stuurde hij Francesco Marinho Fens van het veld met een tweede gele kaart vanwege commentaar op de scheidsrechter; die had hij kort daarvoor ook al gehad. Ook daarna bleven de spelers van Duindorp doorgaan tegen de leidsman, maar zonder veel gevolgen.

Ondanks de man minder kwam Duindorp op gelijke hoogte. Nadat er eerst balverlies was van Yasien Abdelaal, greep Gerben van Rossum niet goed in waardoor Dani Vrolijk door kon lopen en de 1-1 achter Dave Hes kon schieten.

DSVP herpakte zich snel en kwam vlak voor rust weer op voorsprong. Na een goede actie van Bas van der Meide wist de Haan in tweede instantie de 2-1 te maken en Duindorp-keeper Marco Harteveld kansloos te laten.

Na rust waren er wat kansen via de Haan, Abdelaal en Joey Zonneveld, maar de bal wilde er soms wonderbaarlijk niet in.

In de 65e minuut viel de 3-1. Na een voorzet van Bauke Beerda scoorde Zonneveld de derde treffer voor DSVP. Een paar minuten later moest DSVP-keeper Dave Hes redding bieden nadat een Duindorpspeler voor zijn neus stond.

Dat was zo ongeveer zijn laatste actie, want kort daarna had de scheidsrechter er genoeg van en blies af. Mogelijk wordt de wedstrijd op een later tijdstip alsnog uitgespeeld, maar die beslissing is aan de KNVB.

”We waren bevreesd voor deze wedstrijd, want we moesten nog een keer winnen, vond ik”, zei DSVP-trainer Dennis van den Steen. ”In de eerste helft hebben wij dat goed gedaan, echt complimenten voor mijn ploeg. Wij hebben nu alle wedstrijden gewonnen van de ploegen uit het rechter rijtje. Formeel deze nog niet natuurlijk.”

Er werden gewoon te veel woorden en ziektes naar mij geroepen en elke beslissing die ik nam werd aangevochten door Duindorpers. Dan houdt het na een tijdje gewoon op bij mij”, zei de scheidsrechter na afloop.

De druppel die de emmer deed overlopen deed zich voor vlak na de derde treffer van DSVP. Het ging mis nadat Jimmy Vrolijk geel kreeg voor commentaar op de scheidsrechter, waarna meerdere spelers van de bezoekers verhaal bij hem kwamen halen. Daarmee was voor de scheidsrechter de maat vol.