Onbekend

Compleet LSVV' 70 te sterk voor DSVP,

Zoals zo vaak bij studenten verenigingen zijn ze afhankelijk welke spelers er in het weekeinde beschikbaar zijn. DSVP trof het niet.
LSVV’ 70  was, met uitzondering van de geblesseerde Ebbing, compleet.

Wat als het lobje van Rowdi Nobbe in de eerste minuut niet over was gegaan maar net over de lat van LSVV’ 70 ging.
Dan was de wedstrijd misschien anders verlopen hierna hielden beide ploegen zich in evenwicht en werden de duels veelal op het middenveld beslist zonder echte winnaar.
Wel was DSVP de ploeg met het meeste balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. LSVV’ 70 hanteerde meestal de lange bal.

In de dertigste minuut taste de verdediging van DSVP mis bij weer een lange bal, maar Neal Petersen kon niet profiteren van de vrijheid die hij kreeg de bal ging net naast. Dit zou een waarschuwing moeten zijn voor DSVP.

In de volgende minuut was het wel raak. Jiddo Doornenbal ging tussen twee verdedigers door en kwam vrij voor keeper Orlando van Diepen hij maakte hij de 1-0. In dezelfde minuut was het alweer 1-1. Spits Eduard Jones werd de diepte ingestuurd en was een fractie eerder bij de bal dan keeper Dammes Waasdorp die te laat was en de spits aan tikte. Strafschop besliste scheidsrechter Yusuf Durgunsu (die de wedstrijd uitstekend aanvoelde) .
Een minuut later gaf Thomas Visser een voorzet op Remco Pruysers maar deze kans ging net over.

Rust 1-1.

Na de thee het zelfde beeld, DSVP mocht veel aan de bal komen maar de lange ballen vanuit de achterhoede van LSVV’ 70 bleven gevaarlijk.
Zo ook in de zestigste minuut, wederom een lange bal op spits Jiddo Doornenbal, die zich knap vrij speelde en in de lange hoek zijn tweede en zo de 2-1 maakte.

In de vijf en zeventigste minuut was het Bas van der Meide die een schot loste die net naast ging. Twee minuten later was het dezelfde speler die LSVV'70 een cadeautje gaf. Bij het terug spelen op zijn keeper zag hij Neal Petersen over het hoofd en deze nam het cadeautje graag in ontvangst en passeerde keeper Orlando van Diepen. 3-1

In de tachtigste minuut leefde DSVP nog even op. Een vloeiende aanval met een overstapje van invaller Mitchell Rijfkogel, die Remco Pruysers in staat stelde om de 3-2 te maken. Met nog vijf minuten te gaan kon DSVP misschien nog gelijk maken. Maar in plaats van de bal gelijk naar voren te plaatsen werd er achterin de bal rond gespeeld.

Omdat DSVP toch iedereen naar voren dirigeerde kwamen er mogelijkheden voor LSVV’ 70. Uit één van die mogelijkheden scoorde spits Jiddo Doornenbos de 4-2 wat tevens zijn hattrick betekende.

Door deze nederlaag  staat op de twaalfde plaats wat een  PD plaats is. Volgende week moet DSVP thuis tegen Blauw Zwart,  waar in het uitduel met 3-1 werd verloren, dat toen na zes wedstrijden de eerste punten voor Blauw Zwart opleverde.
Dus een mooie gelegenheid om revanche te nemen.

DSVP speelde in de volgende opstelling: Orlando van Diepen, Edo van Rheenen, Matthijs van Horssen, Arjan Hoogendijk, Lars Nomden (Mitchell Rijfkogel), Bas van der Meiden, Rowdi Nobbe, Remco Pruysers, Eduard Jones en Thomas Visser (Rutger Zeelenberg).

Verslag: Henk Brink