Lavendelstraat 2
3142NC
MAASSLUIS
tel. 010-5911306

DSVP JO12-1JM heeft vandaag in en tegen Maassluis niet weten te winnen. Het veldspel van de ploeg uit Pijnacker was ten opzichte  gelukkig weer redelijk terug op het oude niveau en ook de inzet was goed terug te zien in de wedstrijd. Helaas voor DSVP kon het ondanks de gecreëerde kansen niet genoeg scoren en zodoende stapte Maassluis toch een met een relatief grote overwinning als winnaar van het veld.

Bij aankomst in Maassluis bleek al snel dat zowel David als Max wel waren afgereisd naar het maar allebei niet fit genoeg waren om te starten aan de wedstrijd. In het geval van David betekende dit helemaal geen speelminuten en Max kon gelukkig het laatste kwartier nog meedoen. Gelukkig hadden we Ben vanuit de 12-2 bij ons en hadden we genoeg spelers om de wedstrijd te starten.

De wedstrijd was nog geen paar seconden oud maar je kon al goed zien dat DSVP het veld in was gestuurd met aan aanvallende instelling en hoog druk zetten. Deze aanpak zorgde ervoor dat DSVP goed in de wedstrijd kon komen. Toch kon het niet voorkomen dat Excelsior Maassluis op voorsprong kwam. Een schot uit de tweede lijn kwam precies in de kruising en was dus onhoudbaar voor Saimen. Hierna ging de wedstrijd redelijk gelijk op maar de aanvallen van DSVP kwamen net niet lekker uit de verf omdat de laatste bal steeds net verkeerd viel. Hierdoor kon DSVP niet gevaarlijker worden dan een paar schoten van afstand.

Plots is daar een scrimmage voor het doel voor het Maassluise doel maar zowel Jelle als Quendo krijgen de bal niet langs de uitstekend spelende keeper. Aan de ander kant is het wel raak want een lage voorzet kan langs Saimen in het doel worden gewerkt en dit betekent een 2-0 voorsprong voor de tricolore. Nog voor de rust is daar zelfs de 3-0. In het midden wordt een speler van Maassluis helemaal vrij gelaten en deze krijgt de bal in zijn voeten gespeeld vanaf de buitenkant. Er wordt niet getwijfeld en de trekker wordt vakkundig overgehaald en de bal verdwijnt in het goal. Niet veel later wordt er gerust.

Na de rust gaat DSVP uit een nog ander vaatje tappen en zoekt nog meer de aanval en binnen twee minuten is het raak. Zoey krijgt de bal van Saimen en zij speelt Liam in de diepte aan. Liam ziet Kian vertrekken en steekt de bal tussen de linies door precies in de loop van de spits van DSVP. Hij twijfelt geen moment en schiet de bal hard tegen de touwen. 3-1. DSVP voelt dat er meer in zit  en doet verwoede pogingen om de aansluitingstreffer te maken. Een schot van net te ver van Quendo is een makkelijke prooi voor de keeper. Ook de inzet van Liam na een goede rush mist kracht en kan door de keeper makkelijk opgepakt worden. Hierna moet Liam helaas geblesseerd het veld verlaten na een goede tackle van de verdediger van Maassluis. Hij speelt de bal over de zijlijn maar raakt ook de voet van Liam waarbij zijn enkel een oplawaai krijgt en en dubbel klapt. Dit betekent direct einde wedstrijd voor Liam. Saimen houdt zijn ploeg nog wel in de wedstrijd door wat knappe reddingen.

Kian heeft de laatste Pijnackerse kans in het derde kwart maar hij krijgt de bal die Jelle passt net niet lekker onder controle en kan zodoende niet tot het schot komen wat hij voor ogen had. Aan de andere kant is het wel raak. Een corner van Maassluis, waarbij keeper Saimen professioneel gehinderd wordt, komt voor de voeten van een speler van Excelsior Maassluis en het is een kwestie van tussen de palen mikken want Saimen kan de bal op deze manier niet goed zien aankomen dan wel tegenhouden. 4-1

In het laatste kwart maakt Max alsnog zijn entree in het team. Hij wordt veelvuldig gezocht en samen met Joany en Quendo probeert hij een-tweetjes op te zetten. Vaak lukt dit maar gaat het mis in de afronding. DSVP wordt dus wel gevaarlijk maar tot scoren komt het niet meer. Excelsior Maassluis maakt er nog wel eentje en dit betekent een 5-1 eindstand.

Vandaag heeft DSVP gestreden en laten zien waarom ze in de hoofdklasse horen. Met een beetje meer geluk had hier vandaag meer in gezeten. Volgende week tegen Laakkwartier een nieuwe kans maar helaas door de nieuwe regels zonder publiek net nu ze dat zo goed kunnen gebruiken.