SCHIPLUIDEN
tel. 015-3801212

Schipluiden - DSVP, 1-0.
Een zonnige maar winderige middag daar in Schipluiden, dat waren de omstandigheden. Met een fitte selectie werd er gestart aan deze laatste uitwedstijd van het seizoen. Schipluiden stond enkele plekken boven DSVP maar wellicht was er een verrassing aanstaande?

De wedstrijd begon eigenlijk best een beetje saai, duidelijk was dat beide teams elkaar aan het aftasten waren naar hoeveel ruimte je zou krijgen. Het eerste schot op het doel van Schipluiden kwam van Joey Zonneveld na aangeven van Remco Pruysers.

Ook een mooi doorspeelpass van Dylan naar de vertrekkende Joey beloofde iets moois, maar de bal bleek iets te ver voor zich uitgespeeld en een prooi voor de keeper van Schipluiden. Nu lijkt het alsof DSVP nogal wat kansen kreeg maar de realiteit was dat Schipluiden eigenlijk continue op het DSVP deel van het veld aan het voetballen was maar rond de 16 de bal verloor of niet tot een goede kans kwam. DSVP hield tegen en concentreerde zich op een counter.

In de 22e minuut werd de druk te hoog van Schipluiden en maakte zij de 1-0, een combinatie voor het doel van DSVP werd in de uiterste hoek ingeschoten door de jonge Ruben vd Windt.

2 minuten later was het bijna weer raak, Ali Ahidar probeerde Dave Hes te verschalken maar dit liet Dave niet gebeuren. Zo bleef het DSVP spel min of meer beperkt tot tegenhouden en storen.
In de laatste seconden van de 1e helft was het Joey Zonneveld die via links de een na de ander passeerde en langs de achterlijn richting doel ging en daar de vrijstaande Dylan de Haan bediende echter raakte hij de bal niet goed, de bal verdween hoog over het doel.

Rust.

Na de rust was het binnen de minuut weer een goede kans voor Schipluiden die snel meer afstand wilde nemen, wederom was het Dave die dit niet liet gebeuren. Het spel ging in het 1e kwartier min of meer heen en weer maar het was Schipluiden die meer controle over het spel hield.

In één van de aanvallen van DSVP werd de bal hard op een verdediger geschoten en die hield de bal met maar liefst 2 handen tegen, toch zag de scheidsrechter hier geen overtreding in. Enkele ogenblikken later kreeg Schipluiden een vrije trap, deze werd naar links gespeeld en voorgegeven daar stonden de aanvaller Hoek en Wolf helemaal vrij om in te schieten, ook zij kregen deze bal niet onder controle en verdween de bal verder naar de andere kant. Daar kwam DSVP goed weg.

Een wedstrijd die maar geen echte wedstrijd werd en door de scheidsrechter werd afgesloten door het fluitsignaal, helaas moet je constateren dat DSVP het spel maar moeilijk kan maken en naar zich toe kan trekken.

Dinsdagavond om 20:00 uur mag Duindorp weer langskomen om de laatste 16 minuten van de gestaakte wedstrijd te spelen bij DSVP. De tussenstand is 3-1 voor DSVP.

Zaterdag volgt de laatste (thuis) wedstrijd van het seizoen tegen KMD.

DSVP speelde met: Dave Hes, Remco Pruysers, Matthijs van Horssen (Bryce van der Harst), Gerben van Rossum, Rutger Zeelenberg (Rick Groen), Yasien Abdelaal (Nick Jense), Bauke Beerda, Bas van der Meiden, Franco van Rheenen, Joey Zonneveld (Edo van Rheenen) en Dylan de Haan.

Verslag: Richard de Niet
Foto's: John Zeelenberg