2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3694518

Na de toch wel zeperd van vorige week uit bij Excelsior liet DSVP deze week weer zien hoe lekker er gevoetbald kan worden en hoe sterk ze als team zijn. VOC werd in Pijnacker vakkundig verslagen en werd uiteindelijk met dubbele cijfers teruggestuurd naar Rotterdam.

In het opkomende zonnetje, want het beloofde een mooie nazomerdag te gaan worden, trad DSVP aan tegen hun leeftijdsgenootjes van VOC uit Rotterdam. Er was coaches Debby en Raymond alles aan gelegen om de bittere nasmaak van vorige week weg te poetsen en zij stuurde DSVP dan ook met een duidelijke boodschap het veld in. Ondanks een gelijk zichtbaar overwicht voor de Pijnackerse formatie liet de openingstreffer nog even op zich wachten. Kian, de veel scorende spits van DSVP, leek nog niet zo scherp als altijd want de kansjes die hij tot dan toe kreeg wist hij niet te maken. Gelukkig is er dan altijd Quendo die ook makkelijk kan scoren. Hij was het dan ook die DSVP in de 7e minuut op voorsprong wist te zetten. Toch werd er in het eerste kwart niet meer gescoord ook niet door VOC dat geen moment gevaarlijk voor de goal van Saimen kwam.

In het tweede kwart werd er nog een schepje bovenop gedaan. Aan de hand van Max, die veel duels wist te winnen, werd DSVP keer op keer gevaarlijk voor de goal van VOC maar de keeper bleek een heuse sta-in-de-weg. Toch kon de doelman niet voorkomen dat Jelle het net als eerste liet bollen. De bal werd uitverdedigd en kam voor zijn voeten terecht. Het was alleen een kwestie van zijn voet er tegenaan zetten en goed mikken. Dit betekende een 2-0 tussenstand. Vervolgens waren het Kian (2x) en Quendo die kort achter elkaar doelman verschalkte. Er werd gerust met 5 vijf doelpunten voor en nul tegen.

In de tweede helft werden aan de ene kant de aanvallen van DSVP nog fraaier terwijl VOC aan de andere kant door toedoen de uitstekend spelende verdediging nooit meer echt gevaarlijk kon worden. Maar VOC gaf niet op en bleef met man en macht aanvallen wat zorgde voor heel veel ruimte achter hun verdediging. En die ruimte kan beter niet worden weggegeven met de snelheid van spits Kian maar zeker ook aanvalster Joany en middenvelder Max. Een hoge bal van achteruit kwam via Kian uit bij Max en hij hoefde alleen maar af te drukken voor de 6-0. De 7-0 was precies andersom. Max werd door Quendo aan de rechterkant weggestuurd en met een naderende verdediger in zijn rug wist hij toch de perfecte pass af te leveren aan Kian die zo zijn derde van de ochtend liet optekenen.

Wie ook zijn derde doelpunt van de wedstrijd kon maken was Quendo. In een drukke fase voor het doel van VOC kon hij makkelijk inschieten. De 9-0 kwam deze morgen van de voet van Joany. Ze zag haar eerste inzet nog gekeerd worden door de keeper maar in tweede instantie schoot zij de bal hoog in het dak van het doel, onhoudbaar voor de Rotterdamse keeper. In de blessuretijd van de wedstrijd was het opnieuw Jelle die een goede wedstrijd beloonde met zijn tweede en deze treffer betekende de 10-0 en de meer dan verdiende overwinning.

DSVP toonde vandaag maar weer eens over de gehele linie een goed elftal te zijn: scorende en snelle aanvallers, creatieve middenvelders met goed passing, verdedigers die de duels aan durven gaan en de tegenstanders geen kans geven en een superkeeper. Maar ook de coaches verdienen natuurlijk alle lof. Een DSVP JO12-1JM in deze vorm is voor elke tegenstander lastig te bespelen. Eens kijken of deze vorm zaterdag uit tegen Sparta een mooi vervolg kan krijgen.