Bok de Korverweg 1
3056PD
ROTTERDAM
tel. 010-2519899

DSVP JO12-1JM heeft vandaag knap gelijk gespeeld tegen het Rotterdamse Sparta. Op Sportcomplex "Nieuw Terbregge" werd na een hele sterke eerste periode werd door een korte periode met wat minder spel een 0-3 voorsprong uit handen gegeven. Maar met heel veel inzet, wilskracht en doorzettingsvermogen ging de Pijnackerse formatie met een meer dan verdiend gelijkspel terug naar huis.

Door een oefenwedstrijd die beide ploegen als voorbereiding op dit seizoen speelde en waar DSVP in slotfase nog met 1-5 verloor wisten coaches Debby en Raymond wat ze konden verwachten. De sterkste formatie werd het veld in gestuurd maar er werd gekozen voor een iets verdedigende opstelling omdat het gevaar van de Rotterdamse spitsen inmiddels dus bekend was. Dit wierp zijn vruchten direct af want Sparta werd niet gevaarlijk. Uit de snelle counter werd DSVP dit gelijk wel. Quendo stuurde Max weg op de rechterkant en zijn voorzet ging over de doelman van de Rotterdammers heen en hij bediende zo Joany die de bal makkelijk binnen kon lopen. DSVP werd hierna nog een keer gevaarlijk door Kian maar zijn inzet was te zacht en dus een makkelijke prooi voor de doelman.

Sparta werd gedurende het eerste kwart gevaarlijker maar keeper Saimen was op zijn post. Zijn spelhervatting kwam in de tiende minuut bij Max terecht en met een prachtige boogbal liet hij de uitgekomen doelman kansloos en zijn inzet verdween in de linker bovenhoek. Dit betekende een 0-2 voorsprong en DSVP was op dat moment heer en meester. Zeker toen Joany weer vijf minuten later zelf voor de 0-3 tussenstand zorgde met een keurig schot in de linker hoek.

DSVP zat op rozen maar Sparta wilde van geen wijken weten en begon feller en harder te spelen. DSVP was toch enigszins onder de indruk en bij de eerste de beste goede aanval van de roodwitten lag de bal in het doel. Kian kreeg hierna een 1-op-1 kans op de 1-4. Hij speelde de keeper netjes uit maar speelde de bal net te ver naar buiten waardoor een inglijdende verdediger van Sparta de bal van de lijn kon halen. Aan de andere kant werd het vlak voor het einde van de tweede periode wel 2-3 en was de spanning helemaal terug in de wedstrijd.  De rust kon direct gebruikt gaan worden om DSVP weer op de rails te krijgen want een tegentreffer vlak voor het rustsignaal is niet ideaal.

Na rust was het Sparta dat het goede spel van voor de rust doorzette en bleef aanvallen. Saimen hield zijn goal knap schoon met hulp van zijn verdediging. Hij kon echter niet voorkomen dat een wat verdwaalde bal over hem heen in de verre hoek verdween en beide ploegen weer op gelijke hoogte stonden. Ging dit duel nog een winnaar krijgen?

Het restant van de wedstrijd kenmerkte zich door een Sparta dat met hand en tand verdedigde en dit was in de ogen van de meegereisde DSVP-supporters meerdere keren op of zelfs over het randje was. Omdat er in tegenstellig tot de vorige partijen geen scheidsrechter was werd hier in geen van de gevallen voor gefloten. Ook verbaal werd er in het veld nog wel eens 'uitgehaald' naar de DSVP spelers maar ook hier volgde geen reprimandes. Het was duidelijk, Sparta wilde hoe dan ook winnen en kregen daar ook een paar goede kansen voor. De grootste kans werd gemist door de spits die zijn inzet voorlangs zag verdwijnen er ook geen medespeler was om de bal in het goal te schieten. Maar ook DSVP kreeg nog goed kansen. Na een scrimmage voor het doel kwam de bal voor de voeten van Max maar ook zijn inzet verdween langs de goal over de achterlijn. In exrtremis kreeg ook Kian nog een grote kans om de wedstrijd in Pijnackers voordeel te beslissen. Na zijn aanname werd hij opzichtig met twee handen aan het shirt getrokken en in de buiteling die daar opvolgde sloeg de verdediger van Sparta de bal met de hand weg. Beide overtredingen werden door het ontbreken van een leidsman niet opgemerkt en het spel ging gewoon verder. Gescoord werd er niet meer en de einstand van vandaag is dus 3-3.

DSVP heeft laten zien ook als er vechtvoetbal gespeeld wordt z'n mannetje te staan. Door niet op te geven en met oneindige inzet stap je hier vandaag met opgeheven hoofd met een gelijkspel van het veld. Zaterdag staat de volgende loodzware partij tegen Excelsior alweer op het programma en met deze inzet wordt er vast en zeker weer een mooie pot voetbal op het veld gelegd. Extra dank gaat uit naar de geleende spelers Ryan, Duuk en Jayden die de JO12-1JM vandaag kwamen versterken.