NOOTDORP
tel. 015-3109726

Lees eerst het blad 'Voorbeschouwing'.

Wedstrijdverslag Nootdorp JO12-2 - DSVP JO12-2:

Met 3 punten al in de pocket na de eerste speelronde, kwamen de jongens van DSVP JO12-2 vol vertrouwen naar Sportpark ’s-Gravenhout. Een gezellig sportpark waar je vanuit de kantine uitstekend zicht hebt op het hoofdveld. Hier moeten de jongens nog even van blijven dromen want daar speelden ze niet. Enig minpunt is het ‘kleine’ parkeerterrein waardoor - de wederom in grote getalen aanwezige- uitsupporters gedwongen werden om in de wijk te parkeren. De verwachtingen werden vooraf door enkele ouders volledig waargemaakt want de spierpijn na de donderdagtraining was duidelijk aanwezig (bikkels).

De jongens werden op hun zelfstandigheid gewezen door de begeleiders om zelf de warming-up te verzorgen. Of is het warming-uprepertoire nu al op? De jongens pakten dit professioneel op en focusten zich op een warming-up met de bal en minder op het loopgedeelte.

De uitsupporters positioneerden zich strategisch om alle 4 de zijden van het veld om geen mogelijkheid onbenut te laten om de jongens aan te moedigen. Met de wisselende weersvoorspellingen in het achterhoofd, koos uw redacteur ter plaatse voor de dug-out.

Fynn is helaas nog geblesseerd maar werkt hard aan zijn rentree. Wel is hij – zoals altijd- aanwezig om zijn team aan te moedigen!

De wedstrijd kon beginnen en startte netjes volgens schema om 10.00 uur.

Net als vorige week kwam DSVP niet lekker uit de startblokken. Ballen werden wild weggetrapt, veel op een kluitje voetballen en duels werden verloren. Nootdorp moet dit van DHL gehoord hebben dat de jongens zo te verrassen zijn. Dit leidde tot een eerste schot van Nootdorp waarop Stijn redding bracht. Ook net als vorige week werd het spel gaandeweg het 1e kwart beter en beter. Halverwege het 1e kwart hadden beide teams 2 schoten op doel afgevuurd. De keepers stonden hun mannetje. De bal werd steeds beter rondgespeeld en de druk richting Nootdorps doel nam toe. Met name Maarten was overal in het veld te vinden. Hij pakte ballen af, verdeelde het spel en werd ook zelf gevaarlijk.

Na een paar hoekschoppen volgde er weer een. De bal kwam hoog voor, de keeper raakte de bal half en belandde voor de voeten van Maarten. Zonder te aarzelen haalde hij verwoestend uit, 0-1. GOAL (zie foto’s voor de schietende Maarten).

Het veldoverwicht kwam nu ook op het scorebord tot uiting.

Het 2e kwart was veruit het beste kwart van DSVP. De tegenstander kwam er amper aan te pas. De verdediging had zijn zaakjes goed op orde. Het middenveld bediende de aanvallers van aanvoer. Toch was de 0-2 een vreemd doelpunt. Na een scrimmage werkte een van de spelers van Nootdorp de bal onbedoeld in eigen doel. Dean probeerde de verslaggever op het verkeerde been te zetten door uitbundig te juichen en zo de goal te claimen. Het geeft aan hoe gretig Dean is om topscorer te worden. Niet veel later kwam Tobias in goede positie om een schot op doel te plaatsen. Na zijn mooie assist vorige week, kwam nu zijn 1e goal. Zijn schot in de verre hoek bleek onhoudbaar voor de tot dan toe uitstekende keeper van Nootdorp, 0-3. Met het rustsignaal dichtbij nam de concentratie af. Plots belandde de bal voor de voeten van de kleinste speler van Nootdorp. Met een bekeken punter ging de bal binnenkant paal erin. Stijn, die tot dan toe maximaal 3x in actie moest komen, had het nakijken, 1-3.

Rust. Zou het dan toch nog spannend worden de 2e helft?

De limonade smaakte goed en de trainers zette de jongens op scherp (zie foto’s).

In het 3e kwart controleerde DSVP de wedstrijd. Veel balbezit en af en toe een schot op doel. Zo was Mels heel dichtbij met een prachtig hoog schot van afstand. Bijna ging hij over de keeper heen.

Een marge van 3 zou de wedstrijd op slot gooien. De spitsen Dean en Elias waren tot dan toe redelijk onzichtbaar geweest maar daar kwam snel een einde aan. Dean werkte voorin hard door constant druk op de verdedigers bij de opbouw te zetten. Hij rende zijn longen uit zijn lijf. Nadat hij eerder in de wedstrijd al meerdere kansen had gehad, was het raak. Een mooi schot zorgde voor de bevrijdende 1-4. Meteen het einde van het 3e kwart.

Met de laatste tactische aanwijzingen van de begeleiders mochten de 3 punten niet meer weggegeven worden. Remy, Tim, Ben, Mels en Siem oogden oerdegelijk en tegelijkertijd lieten zij de bal steeds vaker rond gaan. Maarten bleef ijzersterk spelen maar oogde vermoeider in het 4e kwart.

De druk op het doel van SV Nootdorp bleef groot. Uit een zoveelste kans was het Dean met zijn 2e van de middag die de stand op 1-5 bracht. Dit ging niet vanzelf. Na 3 schoten achterelkaar van Elias (2x) en Maarten, wist Dean de keeper wel te verschalken. Het slotakkoord was voor de nog droogstaande aanvaller Elias. Na een flitsende aanval stond hij op de juiste plek bij de 2e paal om de bal in te tikken, 1-6. Snel erna blies de scheidsrechter af en waren de volgende 3 punten een feit.

Het publiek ging al richting kantine maar de scheids besloot alsnog om een penaltyreeks in te gelassen. Wel zo leuk voor Stijn die weinig te doen had maar alles wat er kwam uitstekend pareerde.

Er is zelden tijdens een penaltyreeks zo vaak op de paal en lat geschoten als in deze serie. Zie de foto’s van de penalty’s.

Na het sportieve handenschudden met de tegenstander, ging het richting kleedkamer. Strenge orders van het bestuur; er dient weer gedoucht te worden na de wedstrijden. Niet meer dan logisch vonden de ouders. Remco werd bedankt voor de verfrissende AA drankjes.

Zo was deze wedstrijd eigenlijk een kopie van vorige week; slap begonnen, 1e kwart steeds sterker worden, 2e kwart de tegenstander wegspelen, 3e kwart wat inzakken en in het 4e kwart de moegespeelde tegenstander wegcounteren en dus uitlopen.

Wederom een uitstekende teamprestatie met uitschieter Dean die heel hard werkte voorin en als man of the match Maarten. Hij was 3 kwarten overal op het veld te vinden en was heersend aanwezig. Bovendien maakte hij de belangrijke 1e goal.

Niet snel na het verlaten van het sportpark, brak de hemel open. Prima timing.

De andere uitslagen van deze zaterdag vertellen ons dat zich een apotheose lijkt te gaan afspelen op de laatste speeldag wanneer Concordia tegen DSVP speelt. Dit is wat voorbarig want eerst dienen de voorliggende wedstrijden gewonnen te worden. Daar gaan de trainers voor zorgen. Al wordt hun werk moeilijker gemaakt door de rustweek die de jongens volgende week hebben.

6 punten uit 2 wedstrijden, 13 doelpunten voor en slechts 1 tegen. Chapeau mannen!