Kian Stolk (solo)
53'

3e klasse 13

19 september 2020 9:45

Op een heerlijke nazomerochtend, die aan het begin nog wat frisjes aanvoelde, namen de mannen van de JO11-2 het op tegen hun leeftijdsgenootjes van FC Zoetermeer. Ook nu was er weer voldoende publiek meegereisd om de Pijnackerse formatie aan te moedigen, de filmcamera’s in de aanslag voor de ‘huiswerkopdracht’ van Debby. Zoetermeer bleek een stugge tegenstander maar na een uur spelen stapte DSVP met 2-4 terecht als winnaar van het veld en neemt door deze overwinning nu alleen de eerste plek in in de poule.

Nadat de spelleidster op haar fluitje had geblazen ging de wedstrijd een kwartier later dan gepland dan toch van start. DSVP merkte direct dat Zoetermeer de opdracht had gekregen om fel op de bal de jagen. Achterin werd er door DSVP rustig rond gespeeld en gezocht naar de vrije man. Veelal waren dat Dex en Kian die op middenveld de lijnen moesten uitzetten in het eerste deel van de eerst helft. Meerdere keren stuurden zij Viggo of Luuk weg maar een doelpunt bleef nog uit door toedoen van de Zoetermeerse verdediging.

Zoals zo vaak in voetbal ziet, valt het doelpunt niet de aan kant van de gevaarlijkste ploeg. Nu was dit ook het geval en Zoetermeer wist uit een fraaie corner de bal binnen te werken. Binnen drie minuten was het DSVP dat antwoordde. De bal kwam uit de kluts bij Dex en hij aarzelde geen moment en met zijn bekeken schot zette hij de blauw-witte weer naast de blauw-gele. Gezien het spelbeeld meer dan verdiend.

In het restant van de eerste helft was DSVP het gevaarlijkst en het actiefst voor het vijandelijke doel. Schoten van Viggo en Rayan werden door de keeper gepakt. Uit een door Fabian opgezette aanval werd Kian weggestuurd. Met zijn snelheid was hij de verdediging te slim af en zijn pass bereikte Luuk die zijn positie voor de goal al had ingenomen. Een droge knal zorgde voor de verdiende 1-2 voorsprong maar wie dacht dat de eerst helft daar zou eindigen had het mis. Zoetermeer scoorde voor het rustsignaal en zo ging er gerust worden met 2-2.

DSVP nam de overhand in het restant van de wedstrijd maar en echte goede doelkans kwam er niet. Schoten van Kian gingen net naast of zijn voorzet kwam niet bij de aanvallers terecht. Toch viel het doelpunt voor DSVP. Het was wederom Kian die werd weggestuurd, ditmaal door Rayan. Met zijn snelheid en schotkracht bleek hij te sterk voor de keeper van FC Zoetermeer. Nu was het zaak om de 2-3 te verdedigen en als winnaar uit de bus te komen.

DSVP kreeg het lastiger en lastiger en de verdediging moest alle zeilen bijzetten om een tegentreffer te voorkomen. Rechts achterin was het Ruben, die al een puike eerste helft had gekeept, die zijn mannetje geen moment uit het oog verloor en ingreep waar nodig. Ook aanvallend speelde hij een goede wedstrijd en hij stuurde keer op keer Kian weg met diepte passjes op maat. Uitblinker van de ochtend was Rayan. Hij stond tegen fysiek sterkere tegenstanders meer dan zijn mannetje op de de linksback positie. Goed gebruik van zijn lichaam en een goede dosis doorzettingsvermogen zorgde er voor frustratie aan de kant van FC Zoetermeer want Rayan wist van geen wijken en wist bijna alle onderlinge duels in zijn voordeel te beslissen.

Naar mate de wedstijd het einde naderde werd het erg spannend. Kwam de lokale FC op gelijke hoogte of wist DSVP met een doelpunt de wedstijd definitief te beslissen. De eerste hele grote kans was voor Zoetermeer. De bal viel achter de verdediging van DSVP maar Kjeld was op tijd uit zijn goal. Kjeld, die net als Ruben een uitstekend indruk achterliet als doelman, behoedde zijn team daar voor de tegengoal. Een schot uit de tweede lijn werd met een katachtige reactie naar de zijlijn gebokst. Zoetermeer telde ‘m al maar Kjeld dacht hier dus anders over.

De volgende kansen waren voor DSVP maar ook zei kwamen door kansen voor Kian en Viggo niet tot scoren. Tot 7 minuten voor tijd Liam de bal oppikte op het middenveld en Viggo aanspeelde. Hij kreeg de bal terug en met een schot in verre hoek maakte hij de o zo belangrijke treffer voor de mannen van coaches Jos en Roy. 2-4

Zoetermeer werd nog gevaarlijk en ook DSVP kreeg nog kansen maar gescoord werd er niet meer. Zo kon JO-11 terecht juichen en een klein feestje vieren na het laatste fluitsignaal. Een mooie en goede wedstrijd en ook nog eens winst en de eerste plek in de poule. Een team en prestatie om trots op te zijn.