Accommodatie

Onbekend

Na wekenlang keihard trainen, mochten de boys eindelijk laten zien wat ze waard zijn.

De heren konden niet wachten na alle conditionele, tactische en technische trainingen van Sebastiaan en Fabian.

De oefencampagne begon al op 6 juni met de oefenwedstrijd tegen Oliveo (8-6 winst). Alle voortekenen zijn er dat het een mooi seizoen gaat worden. Voorafgaand aan de wedstrijd was er 1-minuut stilte vanwege het overlijden van een 20-jarige speler van de JO-19 van DHL. Het publiek was in grote getalen vanuit Pijnacker afgereisd om de boys aan te moedigen.

De wedstrijd begon in evenwicht want beide ploegen zochten de aanval. Toch was het DSVP die via Jelle al snel op 0-1 kwam.

Erna was er een duidelijk veldoverwicht voor DSVP maar DHL kwam er een aantal maal goed uit via de sterke voorhoede bestaande uit 3 snelle en balvaardige meiden. Het publiek werd flink aangevallen door wespen. Het mooie weer had ze duidelijk weer actief gemaakt. Uiteindelijk is niemand gestoken maar de ergernis was er niet minder om.

Ook na het tweede kwart was de stand nog altijd 0-1 ondanks grote kansen over en weer. Wie ook door een wesp gestoken leek, was de scheidsrechter. Na timing door ondergetekende reporter, bleek dat het 2e kwart slechts 7,5 minuut duurde in plaats van minimaal 12,5 minuut. Sebastiaan deed zijn beklag en de 3e en 4e kwart werden wel volledig benut.

In het 3e- en 4e kwart kwam de woeste trainingsarbeid duidelijk tot uiting. Na de 2e goal was de ban gebroken. DSVP lipe snel uit naar 0-5 via nog 3 goals van Jelle en 1 van Maarten. De verdedigers gingen vaker mee naar voren om ook een doelpunt mee te pakken. Hierdoor kreeg DHL meer ruimte wat leidde tot enkele grote kansen. Natuurlijk scoorde Jelle 4x maar mede dankzij het uitstekende keeperswerk van Stijn bleef de zo begeerde 0 tegendoelpunten op het bord staan. Stijn had 1 Casillas-achtige redding met zijn grote teen.

De scheidsrechter vond het welletjes en blies op zijn fluit. Waarschijnlijk had hij haast of was weer door een wesp gestoken want hij wilde geen penalties laten nemen. Ook hier nam Sebastiaan geen genoegen mee en dus werden er penalties genomen. Zo kon menig speler zijn zelfvertrouwen vergroten door de penaltie raak te schieten. Ook hier was de uitblinker, keeper Stijn want hij moest slechts 2 goals toestaan en redde dus veel penalties.

Ondanks de extra troef die DHL via de wespen uit de kast haalde, werd de wespenwedstrijd met 5-0 gewonnen en gingen de 3 punten in de tas mee naar Pijnacker.