Datum

19 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Ariston ’80 had vooraf aangegeven dat, in verband met het oplopende corona virus, er geen bezoekers welkom waren tijdens deze wedstrijd. Toch zijn de fotografen erin geslaagd om van afstand een aantal wedstrijdfoto's te maken.

Al in de derde minuut kreeg Bas van der Meide geel voor een stevige overtreding van scheidrechter David Post. Daarmee liet hij gelijk zien dat er met hem niet te sollen viel. In het verloop van de wedstrijd reikte hij nog vier keer geel en een rode kaart uit. Niet dat het een harde wedstrijd was, maar de irritatie op zijn  beslissingen zorgden daarvoor.

De wedstrijd was meer spannend dan mooi. Hoewel Ariston tot de middenlijn mocht doen wat het wilde en de bal zorgeloos rond spelen en verschillende driehoekjes maken. Daarna werden ze aangepakt en dat gebeurde meestal onder leiding van aanvoerder Franco van Rheenen. Toch kwam Ariston bijna aan een doelpunt. Een corner werd bij de tweede paal  voor gekopt en uit de scrimmage van de doellijn gehaald door Nick Jense. Aan de andere kant was het ook bijna raak. Via een misverstand op het middenveld kwam Tim Ceder die naar Hozan Hussaini speelde, doch  zijn schot werd geblokt. Ook schoot Nick Jense net naast. En een corner van Hozan ging zonder aangeraakt te zijn voorlangs. DSVP werd sterker maar de uitvallen van Ariston bleven ook gevaarlijk.

De rust brak doelpuntloos 0-0 aan.

De tweede helft werd door DSVP een stuk feller begonnen dit leverde daardoor veel kansen voor DSVP op. Zo schoot Hozan een bal over, belandde een vrije trap van hem op de buitenkant van de kruising en redde de Ariston’80 keeper Matthijs de Gooijer met zijn voet een bal van Hozan.

Toch kwam de 0-1. In de 62e minuut werd een aanval opgezet waarbij Tim Ceder langs de tegenstander glipte en Hozan in staat stelde om bij de eerste paal te scoren.

Bij een van de spaarzame uitvallen van Ariston redde Dave Hes maar blesseerde zich gelukkig voor DSVP, kon hij de wedstrijd vervolgen.

De wedstrijd kabbelde voort en uit het niets ging de bal op de stip. Daar  ging evenwel  een overtreding van Ariston aan vooraf maar de scheids ging daar niet op in. Wel bij de handsbal  die daarop volgde in het strafschopgebied van DSVP. Nicolas Fernandez liet dit buitenkansje niet voorbij gaan en scoorde de 1-1. Irritatie alom en dit leverde een gele en een rode kaart op voor DSVP.

Door deze gebeurtenissen liet scheidsrechter Post zeven minuten doorspelen en in de 4e minuut van deze blessure tijd kreeg DSVP nog een strafschop omdat Tim Ceder onderuit werd gebracht in het strafschopgebied. De ingevallen Dylan de Haan nam de penalty. Deze ging dwars door het midden en tussen de benen van de Gooijer door 1-2.

Niet lang daarna floot de scheids af en had DSVP de dik verdiende drie punten binnen.

Foto's: Hans van Rheenen en John Zeelenberg
Verslag: Henk Brink