Jordy van Calsteren (penalty)

3e klasse B

26 september 2020 14:30

KNVB

De gasten kwamen uit Naaldwijk en hadden vorige week een gelijkspel gespeeld tegen Duindorp.

De eerste helft was er één waarin DSVP stevig in controle was op het middenveld, de aanvallende ambities van Naaldwijk werden al op het middenveld tegengehouden. DSVP was achterin duidelijk in charge. De uitstekende verdediging zorgde ervoor dat Dave Hes de keeper in de eerste helft vooral kon genieten van de mannen voor hem.

Zo kon al in de 11e minuut gejuicht worden, toen Dylan de Haan de bal strak voorgaf en Michel v.d Elst de keeper van Naaldwijk kon passeren. Zo snel DSVP al op voorsprong gaf aan dat men het veld goed had verkend en getest.

Enkele ogenblikken later was het weer een bal vanuit het middenveld die op links naar Michel v.d. Elst werd gespeeld en in zijn sprint breed speelde naar Dylan de Haan die alleen voor de keeper hard uithaalde, de Naaldwijkse keeper beroerde de bal wel maar kon deze niet tegenhouden waardoor DSVP al in de 20e minuut de 2-0 kon bijschrijven, wat een luxe.

De DSVP-voorhoede was snel, dreigend en combineerde erop los. Naaldwijk werd steeds meer naar achteren gedreven waardoor het steeds lastiger werd om goed op te bouwen en het DSVP-doel op te zoeken.
in de 28e minuut kwam de bal op de rechtervleugel bij Tim Ceder, hij zag dat Michel v.d. Elst in het strafschopgebied richting doel gaan, Michel was koelbloedig en ronde de strakke voorzet van Tim succesvol af. 3-0 in 30 minuten, het DSVP-publiek was aangenaam verrast met deze luxe stand wat tevens de ruststand was.

Naaldwijk had de rust gebruikt om meer grip op de wedstrijd te krijgen. En zo zou Naaldwijk dichter en steviger op de voorhoede te zetten. Enkele kleine overtredingen op Michel en Tim zorgde ervoor dat de DSVP-voorhoede minder aanspeelbaar werd.

Het spel werd steeds meer gespeeld op de DSVP-helft en Naaldwijk kwam steeds meer richting het strafschopgebied van DSVP. DSVP had het lastig met al die spelers op de eigen helft. Als de bal al richting de voorhoede van DSVP dreigde te gaan was daar een Naaldwijkse verdediger die het anker uit gooide.
DSVP kende ook zijn overtredingen, een stevige ingreep van Franco van Rheenen zorgde voor zijn gele kaart.
In de 55e minuut was het een uittrap van Dave Hes, de DSVP-goalie, die via de stuit bij Dylan de Haan belande en hij wederom de Naaldwijkse keeper passeerde, 4-0.

Niet snel daarna was het toch de druk van Naaldwijk en drukte in het strafschopgebied van DSVP waardoor een ingreep van Matthijs naadzakelijk was, de scheidsrechter besloot om naar de stip te wijzen. Deze werd door Jordy van Calsteren in de andere hoek ingeschoten dan waar Dave Hes naar toe dook en zo werd het 4-1.

De wedstrijd werd gecontroleerd uitgespeeld, Mitchell verving Tim, Remco verving Gerben en Rowdi verving Dylan. Er was nog wel dreiging van Mitchell maar helaas zonder succesvolle afronding.

De scheidsrechter, die uitstekend floot, gaf na 92 minuten het einde van de wedstrijd aan. Een mooie en succesvolle start op een nieuw veld.

DSVP speelde met:
Dave Hes, Edo van Rheenen, Rutger Zeelenberg, Matthijs van Horssen, Gerben van Rossum (Remco Pruysers), Franco van Rheenen, Tim Ceder (Mitchell Rijfkogel), Bas van der Meide, Dylan de Haan (Rowdi Nobbe), Nick Jense en Michel van der Elst.

Minutenspel:
M. 11: Jesse de Bruyn
M. 20: Franco van Rheenen
M. 28: Matthijs van Horssen
M. 55: Dirksen Senior

Minuten zijn bepaald naar aanleiding van het wedstrijdformulier wat de scheidsrechter heeft ingevuld.

DSVP Verslag: Richard de Niet
Foto's: John Zeelenberg

Verslag: P-N actueel