Het muntje valt voor mannen 1 de verkeerde kant op, 2-1

Marnix Reissenweber (kopbal)
Ryan Gielesen (e.d.)

3e klasse B

3 oktober 2020 14:30

Ondanks een goede wedstrijd op sportpark Keenenburg staat DSVP toch met lege handen.

De wedstrijd begon met de eerste serieuze kans voor DSVP. Hozan Hussaini mocht een corner nemen en hij plaatste deze op de paal. Bij de volgende aanval schoot hij in de handen van de keeper. Aan de andere kant moest Dave Hes een prima redding verrichten om Marnix Reissenweber (een van de spelers van Schipluiden die een voldoende haalde) van scoren af te houden. De wedstrijd kabbelde heen en weer zonder echt gevaarlijke kansen.

Tot 10 minuten voor de rust Dave weer een redding moest verrichten, bij een bal van Martijn van Dorp. Dave z’n derde redding maakte hij op een schot van de meegekomen laatste man Twan Knijnenburg. Even was er wat opwinding en gelukkig voor DSVP gaf scheidsrechter Broeckaart Hozan Hussaini een gele kaart. Rust 0-0.

Het eerste kwartier ging voorbij met veel balverlies aan beide kanten. Daarna was het de beurt aan keeper Twan Lansbergen om een paar prima reddingen te verrichten. Zo hield hij Hozan en Dylan de Haan van het scoren af. En toen hij eenmaal verslagen was via een lob van Dylan de Haan, was het Tristan de Korte die zijn doelman te hulp schoot door op de doellijn te redden.

En dan zul je zien, dan valt het doelpunt aan de andere kant. Marnix Reissenweber speelde zich op rechts goed vrij en zijn voorzet werd door invaller Chris van Beurden binnen geschoten. 1-0.

DSVP liet dit niet op zich zitten maar telkens lag Twan Lansbergen in de weg.  De 1-1 kreeg DSVP in de schoot geworpen Een voorzet werd door Ryan Gielesen achter zijn eigen doelman gewerkt. 1-1. Emre Cicek viel nog in voor Gerben van Rossum en deze speler laat in zijn debuut zien, dat hij een volwaardige speler is in de selectie.

Dan breekt de blessure tijd aan en in de laatste minuut krijgt Schipluiden nog een corner. Deze wordt door DSVP weggewerkt maar werd er verzuimd om achter de bal aan te gaan. Daarom kon Tristan de Kort een goede voorzet geven, die door Marnix Reissenweber werd ingekopt. 2-1. Nu was het de tegenstander die in de laatste minuut scoorde en niet zo als vaker DSVP.
Zaterdag komt Loosduinen op bezoek dat twee punten achter DSVP staat.

DSVP speelde in de volgende opstelling: Dave Hes, Rutger Zeelenberg, Matthijs van Horssen, Edo van Rheenen, Gerben van Rossum (Emre Cicek), Bas van der Meide (Rowdi Nobbe), Tim Ceder, Hozan Hussain, Dylan de Haan (Nick Jense) en Michel van der Elst.

Foto's: John Zeelenberg
Verslag: Henk Brink