SJC

Groep 2 05

29 augustus 2020 14:30

Paul Knaapen

De ploeg van trainer Dennis van den Steen begon goed aan de wedstrijd en werd via Tim Ceder snel gevaarlijk. De bezoekers kregen weinig kans om rustig op te bouwen, want DSVP joeg ze snel af en veroverde daardoor de bal. Het was afwachten totdat de thuisploeg de score zou openen. Het was uiteindelijk SJC die als eerste wist te scoren. Verdediger Gerben van Rossum maakte hands in het strafschopgebied, waardoor de bal op de stip belande. De aanvoerder, Joeri Brinkman, van SJC schoot de penalty binnen waardoor zijn ploeg op voorsprong kwam. DSVP werd snel erna gevaarlijk via Dylan de Haan, maar de voorzet van Rick Groen kwam net achter hem.

Na rust begon DSVP weer sterk, maar net als voor rust deed de ploeg van Van Den Steen het voetballend goed alleen gaat het mis rond het strafschopgebied van SJC. Een kwartier voor tijd kreeg DSVP verdediger Matthijs van Horssen zijn tweede gele kaart, dus een rode kaart, en kon hij vertrekken. De gelijkmaker viel toch nog, want acht minuten voor tijd werd een voorzet van aanvoerder Franco van Rheenen in het eigen doel gewerkt door de verdediging van SJC. Lang kon DSVP er niet van genieten, want bijna een minuut later scoorde invaller Stijn Dahler de 1-2. De thuisploeg probeerde nog wel wat, maar was niet bij machte om nog te scoren. Zo verliest DSVP de eerste bekerwedstrijd.

Dennis van den Steen was na afloop best wel ontevreden: ”We waren soms best wel slecht aan de bal. Dat kan beter, dus tevreden over het spel is iets was overdreven. Zeker nu we met 1-2 hebben verloren en heb dat ook duidelijk gezegd in de kleedkamer. Toch waren er een aantal spelers vrolijk aan het doen, dan denk ik: jullie hebben net een slechte prestatie neergezet en verloren vandaag”, de andere wedstrijd uit de groep ging tussen SPV ’81 en Alphia en dat werd 2-4.