0 - 0

DSVP 2

Groep 1 4e ronde

13 februari 2020 20:00

Op donderdagavond 13 februari mocht DSVP 2 weer aantreden voor de beker tegen zondag 1ste klasser Exclesior 20. Op een mooi, gesproeid  nieuw kunstgras mochten de mannen laten zien wat ze waard waren om een ronde verder te komen.

Dsvp zat er vanaf het begin fel op en dit zorgde ervoor dat de tegenstander het moeilijk had om de bal rond te laten gaan. Dsvp speelde met leuke combinaties en goed veldspel een puike eerste 15 minuten. Mitchell Rijfkogel in de punt van de aanval werd veel gezocht vanuit achteruit waardoor Dsvp verder kon combineren. Daarnaast werd er veel diepte gezocht op de lopende middenvelders die veel werkt verichtte aanvallend en verdedigend. Dsvp stond als een huis en was niet van plan te verslappen. Het eerste schot op goal kwam uit een goeie combinatie en actie van Jesse de Bruijn met Robert Dirksen die uiteindelijk in de handen van de keeper terecht kwam. Dsvp was aanwezig voor het goal en dit resulteerde in de volgende kans voor de spits Mitchell Rijfkogel die na een actie van Robert Dirksen op het goal kon schieten. Tevergeefs zat de keeper hier goed bij. Dsvp was gretig en wilde graag de 0-1 op het scorebord zetten. De 3de kans was na een scherp aangesneden voorzet van Julian Brochard voor Jesse de Bruijn die de bal in het zijnet schoot. Achterin zat de deur op slot bij Dsvp onder leiding van Bauke Beerda en Thomas Lalkens die samen verdedigend goed hun mannetje stonden. De tegenpartij werd soms door corners wat gevaarlijker maar deze konden meestal door de verdediging of Tom Bénard onschadelijk gemaakt worden. Dsvp ging met 0-0 en een sterk gevoel de rust in.

De tweede helft bracht trainer Andries Ranck 2 verse wissels in: Eduard Jones en Rick Bijl kwamen de voorhoede versterken. Dsvp bleef ook op de zelfde voet door gaan en kreeg ook meer de bal van de tegenstander om te kunnen voetballen. Er werden met krachten gesmeten en dit was ook goed te zien in het werk wat iedereen voor elkaar deed om die volgende ronde te kunnen halen. De eerste goede en grote kans in de tweede helft was voor Mitchell Rijfkogel die de diepte in gestuurd werd door Joey Zonneveld. Mitchell ging 1 op 1 op de keeper af en probeerde de keeper te verrassen door de keeper door de benen te spelen. Dit had de keeper door en het werd dus geen 0-1. Excelsior 20 begon ook wat meer voor de goal te komen maar hierin werd goed verdedigd door Dsvp of had het mazzel dat een schot van Excelsior 20 op de buitenkant van de paal terecht kwam. De laatste echt goede kans kwam op naam van Levy vd Ster die mee gegaan was met een corner voor Dsvp. Deze werd bij de eerste paal neergelegd door Mitchell waarbij Levi hem met z'n buik net naast de paal leek te lopen. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij een 0-0 stan wat betekende: Strafschoppen.

Het lijstje was gemaakt en Excelsior mocht beginnen aan de strafschoppenreeks.
De eerste strafschop van Excelsior werd op de lat geschoten wat al een lekker begin was voor Dsvp. Hierna volgende 4 zuivere strafschoppen van Dsvp en ging het om de laatste strafschop van Excelsior. Deze werd gepakt door Tom Bénard en heel het team sprintte richting de keeper. Dsvp 2 was door in de beker na een knappe prestatie en zit nu bij de laatste 16 in de beker toernooi.

Dsvp 2 speelde met de volgende namen: Tom Bénard (C), Sander Alblas (Freek de Vaate), Thomas Lalkens (Levi vd Ster), Bauke Beerda, Luuk Marskamp (Steven Groen), Bryce vd Harst, Joey Zonneveld, Robert Dirksen, Julian Brochard (Rick Bijl), Mitchell Rijfkogel, Jesse de Bruijn (Eduard Jones).