DSVP JO11-2 VERSLAAT LEIDSCHENVEEN IN EERSTE WEDSTRIJD NA DE WINTERSTOP

SV Leidschenveen JO11-3

2e klasse 04

18 januari 2020 9:45

Noah Wazir

DSVP heeft zaterdag 18 januari de eerste thuiswedstrijd in 2020 tegen Leidschenveen JO11-3 winnend weten af te sluiten en zo heeft de ploeg van trainers Daniel en Stephan de eerste overwinning binnen in de tweede klasse. De wedstrijd was dan niet altijd even goed maar het resultaat is er en de jongens mogen er trots op zijn.

Rond de klok van 9.45 uur, toen het gelukkig droog was werd afgetrapt voor de wedstrijd. JO11-2 begon direct fel en kon zo gelijk gevaarlijk worden voor het goal van Leidschenveen. Het was Finn die aan de zijkant goed doorkwam en een schot tussen de palen afleverde, maar de keeper van Leidschenveen kon makkelijk redden.

DSVP bleef aanvallen, met soms fraaie combinaties, maar tot scoren kwamen ze niet. In tegenstelling tot de tegenstander die bij de eerste de beste echte kans de bal tegen de touwen werkte. DSVP was zo druk met aanvallen bezig dat vergeten werd mee te verdedigen en als de laatste man ook niet meer kan ingrijpen is het drie aanvallers tegen de keeper. Een ongelijke strijd. 0-1

Gelukkig weet JO11-2 wat veerkracht tonen is en niet veel later lag de bal aan de andere kant ook in het goal. Een scrimmage voor het vijandelijke doel, waarbij Shervin en Givano al grote kansen kregen maar de bal er maar niet in mocht, werd uiteindelijk tot doelpunt gepromoveerd door Dylan. Hij was attent bij de tweede paal en tikte beheerst in. 1-1 en dit was ook gelijk de ruststand.

JO11-2 begon weer sterk aan de tweede helft en waren net als de eerste helft de bovenliggende partij. Maar scoren bleek vandaag de grootste uitdaging. De tegenstander lag bij doelpogingen steeds vakkundig in de weg of de inzet van een DSVP speler verdween rakelings langs het doel. De aanhouder wint want uiteindelijk was het Yannick de ploeg uit Pijnacker op voorsprong bracht. Die voorsprong werd verder uitgebouwd door Finn. Zijn schot uit de tweede lijn werd weliswaar nog aangeraakt maar de keeper kon geen redding meer brengen en verdween in de rechterhoek. 3-1

Leidschenveen, nog niet echt gevaarlijk tot dan toe in de tweede helft, rukte op aan de linkerkant van het veld. DSVP kreeg de bal niet goed weg en er werd heel slordig uitverdedigd. Dit resulteerde gelijk in een grote kans voor Leidschenveen maar Cas wist prima redding te brengen. De aanval hier op volgend was wel succesvol voor het team uit Den Haag. Wederom werden ze geholpen door de verdediging van DSVP maar nu kon Cas geen redding meer brengen en stond het tegen de verhouding in toch 3-2.

Nog voor het eindsignaal viel wel het doelpunt waardoor DSVP weer op ruimere voorsprong kwam. Ditmaal was het Dylan die een afstandschot nog van richting wist te veranderen en de keeper verschalkte en zo de 4-2 liet noteren. Een mooie en verdiende overwinning!