DSVP JO11-2 ZIET GOEDE EERSTE HELFT NIET BELOOND EN VERLIEST TOCH RUIM

Berkel JO11-1

2e klasse 04

25 januari 2020 9:45

Rens Copius Peereboom

Op een door de koude wind guur Sportpark De Groene Wijdte werkte DSVP JO11-2 hun tweede wedstrijd van de nieuwe periode af. Ditmaal was Berkel JO11-1 de tegenstander. Na een behoorlijke eerst helft, er werd met 1-2 gerust, gaven de jongens de tweede helft om onverklaarbare reden niet meer thuis en zo kon Berkel makkelijk uitlopen naar de 1-7 eindstand.

Na de winstpartij van vorige week wilde DSVP deze lijn graag voortzetten. Dit was direct te zien hoe ze de bal rond lieten gaan. Er werd goed gezocht naar de vrije man en als deze niet direct werd gevonden was daar altijd Cas op wie de bal teruggespeeld kon worden. Helaas voor DSVP leidde het verzorgde voetbal niet tot echte kansen.

Äan de andere kant daarentegen wist Berkel wel direct gevaarlijk te worden. Laatste man Tyme wist de eerste aanvallen nog onschadelijk te maken maar uiteindelijk wist de spits van Berkel de bal toch in het goal te schieten. Niet veel later volgde ook de 0-2 en leek het verzet van DSVP gebroken. Maar DSVP liet zich maar weer eens van z’n beste kant zien en deed gelijk wat terug. Yannick speelde Shervin goed vrij maar zijn inzet werd gekeerd door de goed uit zijn doel komende Berkelse keeper. De afvallende bal was voor Givano en voor hem was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten. 1-2

Met nog een paar minuten te gaan voor dat de scheidsrechter zou blazen voor de rust gaat het jammer genoeg toch nog mis. Onoplettendheid in de verdediging zorgt er voor dat Berkel vrij baan heeft naar het doel van DSVP. Cas kan geen redding meer brengen en Berkel komt op een 1-3 voorsprong. Hierna wordt er direct gefloten en kunnen de jongens aan de limonade.

In het tweede bedrijf komt DSVP geen moment meer lekker in het spel. Opdrachten van de kant worden niet meer uitgevoerd, er wordt zonder te kijken gepasst wat resulteert in onnodig veel balverlies, loopacties gaan als een kip zonder kop en zo valt al het goede uit de eerste helft onverklaarbaar als een kaartenhuis in elkaar. Dit is natuurlijk koren op de molen van Berkel en ze maken hier dan ook dankbaar gebruik van. Als een warm mes door de boter snijden ze keer op keer door de verdediging van DSVP heen en is het prijsschieten op de goal van Cas. DSVP mag nog van geluk spreken dat het vizier van Berkel niet altijd even goed gericht stond en de schade slechts beperkt blijft tot 4 doelpunten. Eindstand 1-7

DSVP kreeg zeker nog wel een paar kansjes om iets terug te doen maar het zat er vandaag gewoon niet in. Volgende week een nieuwe kans tegen DHC.