3 - 1

Neptunus-Schiebroek 2

Groep 1 15

10 december 2019 20:30

Op een winderige disndagavond werd er weer gebekerd door DSVP 2. Het moest dit keer aantreden tegen Neptunes-Schiebroek, een ploeg uit de 1e klasse. Dit zou een zware wedstrijd worden voor de mannen van het 2de maar daar was niks van te zien in het veld.

DSVP begon met de eerste helft de win in de rug. Dit zorgde ervoor dat er goed gebruik gemaakt kon worden van de lange bal die vaak door de wind een bijzondere richting kreeg. Met de snelheid voorin in de vorm van Jesse de Bruijn en Tycho van Zuijlen was dit dus een goed wapenfeit. De eerste kansen waren ook voor DSVP in de persoon van Luuk Marskamp die een voorzet van Jesse maar net miste. Dezelfde Luuk was wel verantwoordelijk voor de 1-0. Een corner van Jesse kwam goed voor het goal en werd ingekopt door Luuk op de paal. Luuk zelf was de bal daarna helemaal kwijt maar liep er weer tegen aan en zo belande de bal in het goal. Hierna volgde een goede felle periode van DSVP wat goed kort zat op de mannen van Schiebroek. Vooral in de omschakeling was DSVP gevaarlijk en hier kwam ook een kans uit. Bryce vd Harst werd weggestuurd door Tycho en kwam 1-1 met de keeper. Bryce schoot jammer genoeg tegen de keeper aan en wist niet te scoren. Kort voor rust kwam er nog 1 aanval over de linkerflank. Mathieu Overwater werd diepgestuurd en gaf de bal goed voor. Luuk zorgde voor de afleiding en het overstapje waardoor de bal voor de voeten van Tycho belandde. Deze aarzelde niet en schoot de 2-0 binnen. Met deze stand gingen we rusten.

In de 2de helft werd erg van DSVP kant gelijk gewisseld. Joey Zonneveld en Robert Dirksen kwamen erin voor Rick Bijl (die een goede wedstrijd speelde maar last van de hamstring kreeg) en Bryce vd Harst. Het was vooral de eerste 10 minuten veel tegenhouden van de kant van DSVP wat nu de wind tegen had. De wind zorgde er voor dat zelfs een ingooi zo ver kwam dat het wel als voorzet bestempeld kon worden. Dit gebeurde ook voor Schiebroek en door slecht uitverdedigen kon door een schot de 2-1 gemaakt worden. DSVP liet zich alleen niet kennen en kreeg door strijd weer grip op de wedstrijd. Het voetbalde bij vlagen over veel schijven goed alleen wilde de eindpass niet lukken om voor die 3-1 te gaan. Het kreeg ook veel corners. Uit 1 van die corners die laag genomen werd richting de 16 meter lijn door Jesse kwam de 3-1. Hij heeft lang op zijn doelpunt moeten wachten maar daar was die eindelijk voor Joey Zonneneveld. Of was het toch een eigen doelpunt van de verdediger?? We houden het op het doelpunt van Joey. 3-1 voor DSVP en het slot offensief van Schiebroek kon beginnen. DSVP liet zich niet imponeren door de lange ballen en blijf goed overeind staan door het centrale duo Mees vd Bogaerdt en Bauke Beerda die allebei een goede wedstrijd speelde. Er kwam in de slotminutten nog wel een grote kand voor Joey Zonneveld  die samen met Jesse op de keeper af ging maar hij schoot helaas over. DSVP 2 wint de wedstrijd met 3-1 en bekert nog een rondje verder. DSVP 2 gaat de winterstop met een reeks van 9 ongeslagen wedstrijden en hoopt deze door te zetten.