DSVP JO9-1 in de slotfase onderuit tegen FC Zoetermeer JO9-1.

Datum

16 november 2019 8:30

Accommodatie

Onbekend

Na de onverdiende nederlaag vorige week tegen SV Leidschenveen stond vandaag 16 november 2019 de uitwedstrijd tegen FC Zoetermeer.

Onze Daan was deze wedstrijd afwezig maar Jayden uit de JO9-2 kwam vandaag ons team versterken.

Met bij sommige nog wat kleine oogjes van de slaap verzamelden we om 08:00 in de kantine van FC Zoetermeer. Na een heerlijke ochtendwandeling vanaf de kleedkamer naar veld 4 en de warming up blies de spelbegeleider om 08:30 op haar fluit.

DSVP begon slap aan de wedstrijd duels werden eenvoudig verloren ballen sprongen van de voet passing was ondermaats ze speelden op 40% van hun kunnen en het was duidelijk dat er een aantal nog niet helemaal wakker waren. De jongens van FC Zoetermeer daarentegen waren  duidelijk wel wakker en kwamen snel op een voorsprong van 3-0 dit was toch wel even schrikken voor de coaches en meegereisde ouders en de angst voor een flinke afstraffing was aanwezig.

Nog voor de eerste time-out scoorde DSVP de 3-1 en de time-out  was tevens een mooie gelegenheid voor de coaches om de jongens wakker te schudden.

Jayden kwam in het veld en dat was ook een omslagpunt met zijn drive en de wil om te winnen kwam er iets los bij de JO9-1 duels werden gewonnen en  kansen werden er gecreëerd uiteraard werd er in deze periode aan beide kanten ook gescoord wat resulteerde in een kleine voorsprong voor FC Zoetermeer

De tweede helft zagen de coaches een beter JO9-1 er werd goed druk gezet door de JO9-1 op de spelers van FC Zoetermeer die nu helemaal niet meer aan voetballen toekwamen en alleen maar een soort van kick and rush gingen spelen de lange ballen vanuit achter waren 9 van de 10 keer een prooi voor de verdedigers van DSVP.

DSVP JO9-1 bleef door goed combinatiespel kansen creëren en in deze 2e helft bleek de keeper van FC Zoetermeer een sta in de weg.  Het leek erop dat de wedstrijd in 5-5 zou eindigen maar wederom een blinde lange trap naar voren van FC Zoetermeer kwam  dit keer achter de verdediging van DSVP en daardoor kon de aanvaller van FC de 6-5 binnen schieten.

Ondanks de kleine nederlaag hebben de coaches en prima tweede helft gezien en de eerste helft zullen ze maar zien als leermomenten.