14 december 2019 10:00

Accommodatie

Onbekend

DSO JO9-1 – DSVP JO9-1 6-4

Op een winderig sportpark Bentwoud in Benthuizen speelden de kanjers van de JO9-1 hun laatste competitie wedstrijd van 2019  tegen DSO JO9-1.

Zonder de geblesseerde Tijs en Siem maar met Ryan uit de JO9-2 en Quendo Bregman die vorig seizoen in het team bij Duuk, Tijs en Siem zat traden de jongens vandaag aan in Benthuizen.

Door de afwezigheid van bijna de gehele laatste linie moesten de trainers wat aanpassingen doen in de opstelling.

De staf had de volgende opstelling uit de hoge hoed getoverd ( Quendo als eerste wissel)  Kjeld uiteraard op doel Sven rechtsachter Duuk vanuit het midden en Ryan linksachter voorin moesten Luuk en Daan het doen vandaag.

Door de harde wind was het lastig voetballen voor beide teams DSVP speelde leuk combinatie voetbal de bal ging lekker rond en kleine kansjes werden er gecreëerd.

Gesteund door de wind in de rug was het DSO wat op een 1-0 voorsprong kwam en niet veel later op 2-0. DSVP liet hun koppies niet hangen en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer die ook werd gevonden door een doelpunt van de ingevallen Quendo. De spits van DSO zorgde niet veel later voor een marge van twee door de bal in de verre hoek te schieten. Het was Ryan die een uitbal snel op de in de ruimte gelopen Duuk gaf die draaide open en speelde Quendo in de loop aan en voor deze veel scorende spits was het een koud kunstje om de 3-2 te maken.

Tussendoor was het Kjeld die met prima reddingen de ploeg op de been hield ( hij kreeg na de wedstrijd een groot compliment van de trainer van DSO). Een corner van DSO bleef hangen in de wind en kwam gelukkig voor de voeten van de speler van DSO die de 4-2 maakte de 5-2 viel niet veel later een goede redding van Kjeld kon niet lekker worden weggewerkt door de verdediging en de bal viel voor de voeten van een speler van DSO.

De tweede helft had de JO9-1 de wind in de rug en tijdens de limonade uitgelegd dat ze de bal rond moesten laten gaan en indien mogelijk van afstand moesten schieten op doel lange diepe ballen had geen zin. De opdracht was goed begrepen en zoals in de eerste helft ging de bal goed rond sommige momenten iets teveel maar goed dat hoort bij het leren. De aansluitingstreffer kwam van Ryan die vanaf links na een bal van Sven de verre hoek vond en zo voor de 5-4 zorgde.

Heel even dacht DSVP dat het de gelijkmaker had gemaakt maar helaas de uitbal werd i.p.v. in te dribbelen direct voor gegeven wat helaas niet toegestaan is en zo ging dit doelpunt niet door.
DSVP ging de laatste tien minuten op zoek naar de verdiende gelijkmaker werd helaas niet gevonden dit door toedoen van de paal  een bal die van de lijn werd gehaald en de keeper van DSO die de laatste 10 minuten een sta in de weg was. De 6-4 van DSO was een goed ingeschoten bal die via de binnenkant van de bal binnen ging.

Vanwege de harde koude wind hebben we besloten om geen penalty’s  te nemen en lekker de warme kleedkamer op te zoeken waar we nog even uit volle borst voor Quendo hebben gezongen die jarig was geweest en voor de jongens en trainers een lekkere traktatie mee had genomen.

Conclusie van 2019 is dat de JO9-1 begonnen in de eerste klasse waar alles dik werd gewonnen prima mee kunnen komen in de hoofdklasse, gelijkwaardige tegenstanders paar keer ongelukkig en onverdiend verloren wedstrijden gewonnen en maar een wedstrijd gezien waarin ze niets hadden te vertellen ( Berkel).