JO11-2 KANSLOOS TEN ONDER TEGEN VITESSE DELFT

Vitesse Delft JO11-1

1e klasse 07

16 november 2019 8:30

Thomas Niezen

In een zéér slechte wedstrijd van de kant van DSVP heeft de club uit Pijnacker kansloos verloren tegen Vitesse Delft. Na een uur stond er 1-6 op de borden iets wat nog een veel hogere uitslag had kunnen zijn en dus kwamn DSVP hier heel goed mee weg.

Op een iets vroegere aanvangstijd dan gebruikelijk verscheen DSVP aan de aftrap. Vier jongens hadden op de club geslapen ter gelegenheid van de jaarlijkse JO11 overnachting en qua nachtrust was er weinig van terecht gekomen. Dit was direct te merken in het veld want DSVP maakte geen scherpe indruk. Niet alleen de ‘overnachters’ maar ook de overige teamleden gaven helaas niet thuis. Op één uitzondering na: Cas.

Vitesse Delft, een tegenstander waar DSVP in de bekerwedstrijd van eerder dit seizoen nog hun beste partij hadden gespeeld, kon naar hartenlust aanvallen. De verdediging van DSVP speelde ongeorganiseerd en kregen de bal niet goed weg. Cas kon nog enige keren redding brengen maar na 7 minuten lag de bal toch achter hem in het net. Een verdiende voorsprong voor Vitesse.

Qua aanval kon DSVP ook geen potten breken. Diepe ballen konden niet worden gehaald door de aanvallers of zij werden door Vitesse vakkundig van de bal gezet. Het was een eerste helft die dus voornamelijk bestond uit tegenhouden en proberen weg te werken. DSVP had geluk dat Vitesse niet goed met de geboden kansen omging en dat Cas een uitstekende wedstrijd keepte en de paal een treffer in de weg stond. Toch wist de Delftse formatie nog een keer te scoren voor het einde van de eerste helft. De bal kwam na een corner bij de linksvoor terecht en hij draaide met een bekeken boogje de bal in de verre kruising. Een prachtige treffer waar ook de DSVP aanhang voor klapte.

Na rust leek DSVP het spel wat beter op te pakken. Na nog wat kleine kansjes voor de goal van Cas wist DSVP uit te breken. Finn werd op de rand van de het strafschopgebied onregelementair tegengehouden en een vrije trap werd gegeven. Tyme nam de bal. Op zich niet heel hard maar de keeper van Vitesse had de grootste moeite om te bal te verwerken en liet deze uiteindelijk los. Shervin reageerde attent en wist de aansluitingstreffer te maken.

Van aansluiting was helaas geen sprake en Vitesse Delft startte een nieuw aanvalsoffensief. Het verzet bij DSVP was nu definitief gebroken en ook de opdrachten van coach Daniel werden totaal niet meer opgevolgd. Dit resulteerde in een ‘open huis’ voor ploeg uit Delft en zij maakte hier natuurlijk dankbaar gebruik van. Binnen de kortste keren stond het 1-5 en vlak voor tijd werd zelfs de 1-6 nog binnen getikt.

Al met al een verdiende overwinning voor Vitesse Delft en de 1-6 was nog een geflatteerde uitslag want al waren de bezoekers iets scherper geweest hadden ze met dubbele cijfers terug naar Delft kunnen gaan. Een wedstrijd om snel te vergeten qua prestatie maar wel om van op te steken dat het qua inzet en beleving beter moet en kan. Volgende week schouders eronder en voor elkaar door het vuur en dan komt het zeker goed.