DSVP JO11-2 VERLIEST ONNODIG MET RUIME CIJFERS VAN FC ZOETERMEER

FC Zoetermeer JO11-2

1e klasse 07

23 november 2019 9:45

Noah Wazir

In een boeiend duel heeft DSVP JO11-2 vandaag de wedstrijd tegen FC Zoetermeer onnodig verloren. De ploeg uit Pijnacker was zeker niet de mindere maar kreeg in een zwakke periode toch de deksel op de neus. Zoetermeer liep uit en DSVP was ondanks goed veldspel niet bij machten om nog terug te komen in de wedstrijd. Uiteindelijk werd er, gezien het wedstrijdbeeld enigszins geflatteerd, met 3-8 verloren.

Op een guur sportpark De Groene Wijdte startte om 9.45 uur het duel tussen DSVP en FC Zoetemeer. Bij de ploeg uit Pijnacker ontbrak verdediger Tyme die vandaag zijn kunsten in JO11-1 mocht vertonen. En met de wetenschap dat Zoetermeer alles nog gewonnen had in deze poule, sommigen zelfs met grote uitslagen, werd er vooraf gevreesd voor een zware partij.

In tegenstelling tot vorige week begon DSVP heel scherp aan de wedstrijd. De jongens waren met een duidelijke opdracht het veld in gestuurd en dat was goed te zien. Duels werden gewonnen en kansen werden gecreëerd. Aan de andere kant kregen de Zoetermeerders ook kansjes maar Cas stond zoals gewoonlijk zijn mannetje.

Na wederom goed druk zetten van DSVP speelde de verdediging van Zoetermeer in paniek de bal terug naar hun doelman. Deze kon de bal niet goed verweken en Shervin was er al de kippen bij om de afvallende bal op te pikken en in het lege goal te schieten. Een verdiende 1-0 voorsprong voor de JO11-2 van DSVP.

Zoetermeer schakelde direct na de achterstand een tandje bij en werd direct gevaarlijk voor de goal van Cas. Met fabelachtige reddingen behoedde hij zijn team voor een tegendoelpunt. DSVP kreeg de bal maar niet weg en Zoetermeer bleef druk houden. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van een speler van Zoetermeer die genadeloos uithaalde van grote afstand en zo toch de gelijkmaker kon noteren.

DSVP liet de kop niet hangen en ging verder met aanvallen. Finn stuurde Shervin weg met een mooie steekpass maar de deze werd tijdig doorzien door de verdediging van Zoetermeer. Hierna kwam Liam goed door aan de linkerkant van het veld, haalde de achterlijn en gaf goed voor. Het was wederom FC Zoetermeer dat door goed ingrijpen voorkwam dat de voorzet bij Shervin op zijn voetkwam. Hierna was het Yannick die goed doorzette en met veel inzet de aanval in leven hield. Zijn schot werd echter tegen gehouden maar kwam voor de voeten Finn terecht. Hij plaatste de bal in de rechterbovenhoek en de keeper was kansloos. 2-1 voor DSVP.

Helaas voor het tot dan toe goed voetballende DSVP wist FC Zoetermeer, mede door het inbrengen van boomlange en stevige spits, toch weer gelijk te maken. De spits kreeg de bal en kon door DSVP niet meer van de bal afgezet worden en wist uiteindelijk te scoren. Door dit tegendoelpunt was de concentratie plots verdwenen en was het goede voetbal ineens ver te zoeken. Ook de opdracht van de trainer werd niet meer uitgevoerd en dit resulteerde in flink wat kansen voor Zoetermeer. De lange bal werd gehanteerd en deze viel keer op keer achter de verdediging van DSVP. Qua snelheid was DSVP niet bij machten op de doorgebroken spelers in te halen en binnen de kortste keren had FC Zoetermeer drie keer gescoord. Toen er ook nog een ongelukkig eigen doelpunt van Givano bij kwam keek DSVP plots tegen een onnodige grote achterstand aan. Nog voor rust prikte Zoetermeer er nog twee bij en werd er gerust met een 2-7 achterstand.
Na rust rook Zoetermeer bloed en zij wilden de voorsprong flink gaan uitbreiden. Er werd vrijwel direct weer gescoord. Hierna vond DSVP het goede spel uit de eerste helft weer enigszins terug. Verdedigers Luca en Dylan ontpopte zich in de tweede helft tot een vrijwel onneembare vesting en zorgden ervoor dat Zoetermeer niet meer tot scoren kwam in het restant van de wedstrijd.

Aanvallend werd DSVP ook weer gevaarlijk maar het geluk ontbrak de jongens vandaag een beetje. Dieptepassjes die net op de hak kwamen, ballen die net niet goed meegenomen konden worden voor een 100 procent kans etc. Tot dan toe het gevaarlijkste moment kwam op naam van Liam die werd weggestuurd door Dylan. Hij probeerde met een boogbal de keeper te verschalken maar hij zag zijn schot net over gaan.

Ook voor Finn was het geluk niet aan zijn zijde. Kansrijke mogelijkheden werden net goed verdedigd en zijn schoten gingen net voor langs. Finn wist uiteindelijk nog wel te scoren. Een lange uittrap van Cas werd verlengd door Shervin en Finn had vrije doortocht. Bekeken plaatste hij de bal in de verre hoek. Onhoudbaar voor de keeper. 3-8

In het laatste gedeelte was DSVP weer zo fel als in de eerste 20 minuten. GIvano voorkwam met een sliding en met goed verdedigend werk dat de snelle linksbuiten van Zoetermeer niet meer gevaarlijk konden worden. Liam deed hetzelfde aan de andere kant en zijn man werd ook niet meer gevaarlijk. Luca, Sven en Dylan maakte de andere aanvallen van Zoetermeer onschadelijk en zo was 3-8 de eindstand in een voor de toeschouwers goed duel, op een voor DSVP slechte periode in de eerste helft na.