DSVP JO9-1 verslaat DWO JO9-1 met 9-5 in een nat duel

9 - 5

DWO JO9-1

Hoofdklasse H

2 november 2019 9:45

Zaterdagochtend 2 november stond in de Hoofdklasse H de wedstrijd tegen DWO JO9-1 op het programma na de eerste zes wedstrijden die vrij eenvoudig werden gewonnen was deze wedstrijd een mooie test voor onze jongens.

Zonder de zieke Tijs  die werd vervangen door Ryan uit de JO9-2 waarvoor dank en de nog licht geblesseerde Daan trad de JO9-1 aan op veld 9. De opstelling werd in de kleedkamer doorgenomen door Tjebbe en na de warming up was het spelbegeleider Marien die om 09:45 de wedstrijd startte.

Het was droog en de toeschouwers maakten zich op voor een heerlijk voetbalochtendje, een matig zonnetje scheen over het veld al waren er boven Delft wat donkere wolken te zien niet wetende dat die niet veel later voor een zonvloed zouden zorgen.

Het was DSVP wat al snel op een 1-0 voorsprong kwam en wat er toen gebeurde verraste een ieder en stortvloed van regen  en keiharde wind daalde op ons neer en binnen een zeer korte tijd was iedereen doorweekt wat het spel niet ten goede kwam. Weggedoken in hun jassen zagen de trainers dat DWO de gelijkmaker maakte maar DSVP liet zich niet van de wijs brengen en met regen en wind tegen maakten onze jongens het er beste van en zo konden we met een 4-2 voorsprong aan de limonade.

Tijdens de limonade konden we de jongens opwarmen en sommige voorzien van droge onderkleding wat echt nodig was zelfs degene die nooit last hadden van de kou stonden te klappertanden.
We vertelden de jongens dat ondanks de kou ze moesten blijven voetballen.
De eerste 10 minuutjes in de tweede helft liep niet helemaal naar wens door kleine foutjes was het DWO wat 3x wist te scoren en zo een 4-5 voorsprong nam, gelukkig voor de time-out kwam DSVP terug tot 5-5.
De laatste 10 minuten nog een peptalk voor de mannen en ze op het hart gedrukt dat spelen in de hoofdklasse iets sneller gaat dan in de eerste klasse dus de jongens verteld dat ze de laatste 10 minuten alles moesten geven en dat was niet tegen dovemans oren gezegd. DSVP zette de tegenstander goed onder druk duels werden weer gewonnen en DWO werd overlopen en de JO9-1 wist de laatste 10 minuten nog 4x te scoren.
Voor een ieder een heel groot compliment hoe ze deze wedstrijd hebben gespeeld onder barre weersomstandigheden  en op naar volgende week.