DSVP 2

3e klasse C

1 februari 2020 12:00

Deze week speelde DSVP 2 tegen het ervaren 3de van Vitesse Delft. Dit team stond bekend om hun vele oud eerste spelers en was dus een flink affiche voor de jonge ploeg van DSVP.

Dit was ook goed te zien aan het spelbeeld in de eerste helft. DSVP 2 kreeg veel de bal bij de opbouw en mocht van Vitesse de bal daar rondspelen tot op een zekere hoogte. De verdediging van DSVP had moeite om het middenveld en de aanval te vinden wat vaak resulteerde in de lange bal naar voren. DSVp kwam vaker onder druk te staan en de thuisploeg kreeg daardoor ook meer kansen. Door toch wel sterk verdedigend werk van DSVP werden deze kansen vaak onschadelijk gemaakt. Dit ging alleen niet altijd van harte.  In de eerste helft bleef het daarom ook 0-0.

De tweede helft was er een ander DSVP uit de kleedkamer gekomen zoals wel vaker de afgelopen wedstrijden. Er werd meer strijd geleverd en gewerkt voor elkaar. Daarnaast werde de mannen van Vitesse Delft wat moe en ging de conditie wat opspelen wat in het voordeel was van de bezoekers. Het werd een hele open wedstrijd met vooral kansen uit corners voor Vitesse delft en kansen voor DSVP uit de omschakeling vanuit die corners. Zo kwam er in de tweede helft veel dreiging vanuit de lopende mensen op de lange trappen van Tom Bénard. Door de zon waren deze lastig te verdedigen en dus kwamen er  mogelijkheiden voor DSVP. Zo kwam Robert Dirksen door zo'n lange bal voor de goal van Vitesse Delft. Zijn schot werd alleen gekeerd door een knappe redding van de keeper van Vitesse Delft ter verbazing van zijn teamgenoten in het veld en op de bank. DSVP klopte hierbij wel aan op de deur om de overwinning mee naar huis te nemen. Dit gebeurde al helemaal toen en na weer een lange bal vauit achteruit de bal door een schermutseling voor de voeten van Mitchell Rijfkogel terecht kwam. Die legde de bal af op Jesse de Bruijn die daarna op het goal schoot. Hij raakte daarbij de lat! Dit had de 0-1 moeten wezen waarmee DSVP de overwinning had kunnen stelen. Helaas gebeurde dit niet en eindigde de wedstrijd in 0-0. Door de 2 verliespunten is Te Werve over DSVP heen geklommen en staat DSVP 2 nu op de 2de plaats.

Volgende week neemt DSVP 2 het op tegen Zoetermeer waarmee het nog een appeltje te schillen heeft. DSVP 2 speelde in de volgende opstelling: Tom Bénard (C), Thomas Lalkens, Levi vd Ster, Mees vd Bogaerdt, Martijn de Graaf, Bryce vd Harst (Jesse de Bruijn), Robert Dirksen, Rick Bijl (Joey Zonneveld), Luuk Marskamp, Mitchell Rijfkogel, Edward Jones (Bauke Beerda).